Helmikuussa 1999 perustettu tanskalaisseura FC Midjytlland pelaa tänään, torstaina, seurahistoriansa sadannen europelin, kun se matkustaa hollantilaisen Feyenoordin vieraaksi Eurooppa-liigassa.

Ensimmäisen europelinsä Midtjylland pelasi elokuussa 2001, kun se päätyi pohjoisirlantilaisen Glentoran FC:n kanssa 1-1-tasapeliin UEFA Cupin karsinnoissa.

Korkeimmillaan Midtjylland on yltänyt Mestarien liigan lohkovaiheeseen, jossa se pelasi kaudella 2020-21. Tanskalaisseuralle sattui äärimmäisen kova lohko, jossa olivat sen lisäksi Liverpool, Ajax ja Atalanta, eikä Midtjyllandille jäänyt tuloksellisesti käteen kuin kaksi tasapeliä.

Juhlapelinsä alla Midtjylland on nostattanut tunnelmaa useilla muistelmilla ja somejulkaisuilla, joista yhteen on päässyt seuran entinen keskikenttäpelaaja, Huuhkajien ex-kapteeni Tim Sparv.

Sparv edusti Midtjyllandia vuosina 2014-2020 esiintyen tanskalaisseurassa yli 170 ottelussa. Hän pääsi kokemaan Midtjyllandin kanssa muun muassa europelit Napolia ja Manchester Unitedia vastaan.

Midtjylland julkaisi torstaina sosiaalisessa mediassa kuvituskuvan liittyen sadanteen europeliinsä, ja Sparv on yksi kuvassa komeilevista pelaajista.

Sparv huomioi itsekin julkaisun somessa.

– FC Midtjylland pelaa tänään sadannen europelinsä. Olen ylpeä siitä, että olen ollut osa tätä matkaa, kommentoi Sparv.

Huuhkajissa 84 kertaa pelannut Sparv lopetti pelaajauransa viime vuonna.

Tim Sparv

@TimSparv
FC Midtjylland’s 100th European game tonight. Proud to have been a part of that journey. @fcmidtjylland