TPS ja FC Lahti pelasivat liigakarsinnan avausosassa 1-1-tasapelin Turussa. Toinen osa pelataan ensi sunnuntaina. TPS:n kapteeni Rasmus Holma myönsi suoraan, että liigapaikalla voi olla iso merkitys siihen, jatkuuko ura vielä ensi kaudella.

Holma, 30, on tehnyt hienon uran kotimaisilla jalkapallokentillä. Holma on edustanut koko aikuisikänsä Turun Palloseuraa. Tepsissä pelaaminen on tuonut tutuksi myös liigakarsinnat, joita Holma on pelannut kahdeksan peliä.

– Ei näihin kyllä totu. On nämä hienoja matseja. Kyllä näitä matseja varmasti muistelee kaikista eniten sen jälkeen, kun on nappulat naulannut. Kyllä sitä tietysti olisi mielummin suoraan noussut ja katsonut katsomon puolelta näitä pelejä, Holma sanoi karsintojen avausosan jälkeen.

TPS on Holman peliuran aikana ollut hissijoukkueen maineessa. Se näkyy myös Holman ottelutilastoissa. Ykkösessä Holma on pelannut 105 ottelua ja Veikkausliigan puolella 42. Nyt ura on vaakalaudalla.

– En ole tehnyt vielä päätöstä uran suhteen. Kaikki on auki vielä. En minä ainakaan muualle lähde. Joko jatkan Tepsissä tai sitten oikeat työt odottavat. Sunnuntaina iso matsi. Lopputuloksella saattaa olla senkin suhteen merkitystä, Holma sanoi.

Kotimaan kentillä jalkapalloammattilaisuus ei suoranaisesti ole mitään rikastuttavaa puuhaa. Varsinkaan, jos joukkue pelaa välillä liigassa ja välillä Ykkösessä.

Holma on pian valmis kauppatieteiden maisteri. Ekonomien mediaanipalkka on yli 5000 euroa kuukaudessa. Sellaisiin summiin ei jalkapalloa pelaamalla välttämättä noin vain Suomessa pääse. Varsinkaan Ykkösessä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Arto Kuuluvainen

@kuuluvainen
Rasse nosti haastattelussa oleellisia pointteja, kuten mm. inflaation vaikutuksen uran jatkoon. Lähes valmiilla kauppatieteiden maisterilla alkaa olla raju vaihtoehtoiskustannus futisuran jatkamisella. Ekonomien mediaaniliksa, kun on yli 5K €. Sitä et Suomessa futiksella tienaa.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
TPS – FC Lahti -ottelun lehdistötilaisuus on nyt katsottavissa TPS TV:ssä. Mietteensä pelistä kertoivat Lahden päävalmentaja Mikko Mannila, Tepsin päävalmentaja Marko Rajamäki sekä TPS-kapteeni Rasmus Holma.

📺 Katso video: youtu.be/6y9vvZeJZGQ

#FCTPS #FCLahti #Veikkausliiga

– Liigassa budjetti nousisi liigan tv-rahojen myötä. Taloudellinen tilanne, inflaatio, ostin asunnon tuossa ja korot nousevat, kyllä nämä kaikki vaikeuttavat tätä yhtälöä (peliuran jatkamista Ykkösessä) aika lailla. Ei tämä taloudellinen tilanne ole helppo urheiluseuroille.

– Jos Ykköseen jäädään, niin siitä se (peliuran jatko) todennäköisesti jää kiinni. Toivotaan, että hoidetaan homma sunnuntaina ja peliura jatkuisi. Eikä sekään nyt saletti vielä ole. Teen päätöksen uran jatkosta kauden jälkeen, Holma sanoi.

Liigakarsintojen toinen osa pelataan sunnuntaina Lahdessa kello 17. Ottelun voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa ja häviäjä Ykkösessä.

LUE MYÖS