Kylian Mbappé tienaa tänä vuonna yli 131 miljoonaa euroa, arvioi talouslehti Forbes perjantaina julkaistussa selvityksessään. Hän on ensimmäinen pelaaja kahdeksaan vuoteen, joka päihittää bruttotuloillaan Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon.

Forbesin mukaan on huomionarvoista, että Mbappé rikkoo sadan miljoonan euron rajapyykin ollessaan vasta 23-vuotias. Messi ja Ronaldo olivat molemmat yli 30-vuotiaita, kun näin tapahtui heidän kohdallaan. Luvut tietenkin kasvavat koko ajan kovaa vauhtia, siinä mielessä ne eivät ole täysin verrannollisia aiempiin vuosiin.

Mbappé allekirjoitti ääririkkaan Paris Saint-Germainin kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen toukokuussa. PSG:n antaman allekirjoitusbonuksen ja vuosipalkan lisäksi hän nostaa sponsorituloja noin 18–19 miljoonaa euroa korvauksena siitä, että yhtiöt, kuten Nike, Dior, Hublot ja Oakley, saavat hänen kauttaan näkyvyyttä. Nähdäänpä Mbappé myös videopelin FIFA 23 kannessa.

Yhteyksiä liikemaailmaan Mbappé on luonut perustamalla tuotantoyhtiö Zebra Valleyn. Se toimii yhteistyössä muun muassa koripalloliiga NBA:n kanssa. Hän saa vastiketta myös sijoituksestaan Sorareen, valmentajapeliin, jossa yksittäiset virtuaaliset kortit ovat yksilöitävissä.

– Hän on globaali ikoni jo [nyt], sanoi Soraren perustajiin kuuluva Nicolas Julia Forbesin haastattelussa.

– Hän haluaa auttaa maailmaa ja näyttää myös, että isoja asioita voidaan rakentaa Ranskasta käsin.

Messi, 35, on Forbesin laatimalla listalla toisena 123 miljoonan euron vuosituloillaan. Messin pitkäaikainen kilpakumppani Ronaldo, 37, seuraa perässä 103 miljoonalla eurolla. Mainospalkkioissa he edelleen johtavat markkinoita: Manchester Unitedissa pelaavan Ronaldon saamista tuloista peräti 60 prosenttia muodostuu sponsorisopimuksista.

Viimeinen osapuoli PSG:n pelätystä hyökkäyskolmikosta, Neymar, ansaitsee neljänneksi eniten, 89 miljoonaa euroa. Mbappén kanssa samaan ikäluokkaan lukeutuva Erling Braut Haaland on edennyt huipulle järkevin väliaskelin, aavistuksen Mbappén varjossa. Se näkyy vielä toistaiseksi tuloissa, jotka jäävät 40 miljoonaan euroon.

Ainoastaan yksi kärkikymmenikön pelaajista harjoittaa ammattiaan Euroopan ulkopuolella, ja hän on Andrés Iniesta (Vissel Kobe/Japani). Espanjalaisen keskikenttäpelaajan tilipussi täyttyy lähinnä Barcelonassa vietettyjen vuosien turvin edelleen noin 30 miljoonaa eurolla.