Erling Haaland on ollut kenties koko jalkapallomaailman puhutuin pelaaja tänä syksynä.

Haaland siirtyi kesällä Borussia Dortmundista Manchester Cityyn ja on käytännössä pitänyt Valioliigaakin pilkkanaan valtavilla maalimäärillään.

12 valioliigaottelussa on syntynyt 18 maalia. Mestarien liigassa Haaland oli osoittanut tasonsa jo aiemmin. Viime viikolla päättyneessä lohkovaiheessa syntyi viisi maalia. Haaland on siten tehnyt jo ennen MM-taukoa yhteensä peräti 23 maalia.

Haalandin agentti Rafaela Pimenta totesi hiljattain uskovansa norjalaiskärjen rikkovan tulevaisuudessa jalkapallohistorian siirtosummaennätyksen. Neymar pitää kyseistä ennätystä hallussaan. PSG maksoi Neymarista 222 miljoonaa euroa Barcelonalle kesällä 2017. Lue Pimientan mietteet täältä.

Brasilialaismedia Globo Esporte haastatteli Pimentaa.

– Kun puhuin Haalandin arvosta, puhuin koko paketista. Siirtopaketista ja kuvaoikeuksista kokonaisuudessaan. En tiedä, maksaako joku seura tulevaisuudessa miljadin euron siirtosummaa pelaajasta. Kenties joskus pitkän ajan päästä?

Pimenta teki vuosikymmenien ajan töitä Mino Raiolan kanssa. Huippuagenttina tunnettu Raiola menehtyi keväällä ja Pimenta on sittemmin noussut Raiolan perustaman agenttifirman johtoon.

– Se oli uskomatonta, kun Paul Pogba siirtyi 89 miljoonalla punnalla Manchester Unitediin. Ajattelin, että miten se on mahdollista. Kyseessä oli maailmanennätyssumma. Nykyään puhut 90 miljoonasta eurosta ja sillä saat jonkun hyvän Brasilian nuorten maajoukkuepelaajan.

– Haluan sanoa, että siitä summasta on tullut hyväksytty siirtomarkkinoilla. Jos joku olisi ajatellut Kylian Mbappén olevan 300 miljoonan euron arvoinen tulevaisuudessa silloin, kun Pogba siirtyi Manchester Unitediin, olisi hänet pitänyt lähettää sairaalaan. Siirtosummat nousevat sen mukaan, kun itse urheilulajin arvo kasvaa.

Pimenta ei ymmärrä, miksi vain agenttien nousseet palkkiot nostetaan jalustalle, vaikka todellisuudessa kaiken muunkin hinta on noussut.

– Joskus huomaan, miten ihmiset puhuvat siitä, että agenttien palkkiot ovat kasvaneet. Mutta kaikki summat ovat kasvaneet. Niin agenttien palkkiot kuin pääsylippujen hinnat, TV-oikeuksien arvot ja yhteistyösopimukset.

Pimenta kertoi julkaisevansa pian Haalandin uuden yhteistyösopimuksen, jonka hän kertoo olevan jalkapallohistorian arvokkain.

– Kun aloitin tässä ammatissa 20 vuotta sitten, en olisi koskaan voinut neuvotella näistä summista, joista puhumme Haalandin tulevan yhteistyökumppanin kanssa. Julkaisemme sen pian ja se on jalkapallohistorian suurin sponsorisopimus. Mutta olen varma, että kolmen vuoden päästä katson sitä sopimusta ja ajattelen, miten huono se on.

– Siitä tulee se idea miljardin euron siirtosummasta. Jalkapallo kasvaa koko ajan. Summat kasvavat kuin alaspäin pyörivä lumipallo. Todella uskon, että tulevaisuudessa saavutamme sen, Pimenta viittasi miljardin euron siirtosummaan.