Argentiina otti ottelun ohjat heti alusta alkaen, kun MM-kisojen C-lohkon jatkopaikkoja ja sijoituksia nidottiin valmiiksi keskiviikkoiltana – Puola taas odotti vastaiskun paikkoja palloruletin lomassa.

Iso osa ottelua tunnuttiin pelaavan Argentiinan koko kentällisen ja Puolan uskomattomassa vireessä olleen maalivahdin välillä.

Illan päätteeksi Argentiina pääsi valmistautuman lohkovoittajana jatkoon – loppulukemat 0-2.

Lionel Messi teki 10 minuutin jälkeen itselleen hyvä paikan, ja ampui kohti etukulmaa – Wojciech Szczesny teki hyvän torjunnan.

Lähestyttiin puolen tunnin rajapyykkiä, kun Argentiina sai kaksi perättäistä maalipaikkaa – näistä jälkimmäisenä Marcos Acunan veto painui vain vähän takakulman ohi.

Juventus-laituri Ángel Di Maria oli lähellä painaa kulmapotkun suoraan sisään 33. minuutilla, mutta seuratoveri Szczesny venyi kovaan torjuntaan riman alta. Vain hetkeä myöhemmin Julian Alvarez pääsi hakemaan jälleen etukulmaa. Jatkotilanteessa Messi sai puolalaisvahdin hanskan päähänsä, ja mahdollista syytä rankkariin etsittiin VAR:n avulla – pallo pisteelle.

Messi ampui oikealle, Szczesny aavisti oikein ja teki hurjan torjunnan. Hänelle kirjattiin niitä avausjaksolla yhdeksän. Tauolle kuitenkin maaleitta. 32- vuotias varsovalainen ehti pitää maalinsa puhtaana näissä kisoissa lopulta reippaasti yli 200 minuuttia – toisen jakson alussa nolla kuitenkin lopulta puhkesi.

Brightonia seuratasolla edustava keskikenttäpelaaja Alexis Mac Allister pääsi siirtämään Argentiinan johtoon ottelun 46. minuutilla. 23-vuotias napautti pallon määrämittaisella, heikolla voimalla lähetetyllä kierteellä vasemmalle, tolpan juuresta sisään.

GOAL

@goal
Alexis Mac Allister scores his first ever Argentina goal 😍

Mac Allister sai hyvä paikan tuplata maalisaldonsa tunnin kohdalla, Messin ja vaihdosta tulleen Nicolas Tagliaficon yhteispelin jälkeen – Szczesny jälleen torjuntaan.

Puola ei tuntunut saavan minkäänlaista kiriä tappioasemassa aikaan – 65 minuutin kohdalla maalintekoyrityksiä kolme, Argentiinalla 19.

68. minuutilla siniset pyörittivät hurjan ruletin pääteeksi pallon Alvarezille boksiin. Man City -hyökkääjän oma suoritus oli huikea – veto oikeaan yläkulmaan, tilanteeksi 0-2. Samaan aikaan Meksiko oli mennyt kahden maalin johtoon, ja noussut Puolan kanssa tasoihin maalierossa – joukkueita erotti vain Puolan pienempi korttisaldo.

Argentiina ei enää lisämaaleihin intoutunut, mutta Saudi-Arabia kavensi lopulta toisen ottelun loppulukemiksi 1-2.

Puola pelaa seuraavassa vaiheessa Ranskaa vastaan, Argentiina kohtaa Australian.