Barcelonan keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong on tehnyt selväksi, että hän ei arvosta sitä, miten seuran johtoporras on kohdellut häntä.

Katalonialaisjätti yritti useiden lehtitietojen mukaan kaupata de Jongia, 25, viime kesänä Manchester Unitediin, jonka kanssa se oli jo päässyt siirtosummasta sopuun.

Hollannin maajoukkuepelaaja ei halunnut lähteä Barcelonasta, joka pyrki karsimaan palkkakulujaan luopumalla useista pelaajistaan.

Espanjalaismediassa julkaistiin kesällä yksityiskohtia de Jongin sopimuksesta, mistä hollantilaistaituri syyttää tuoreessa De Telegraafin haastattelussa Barcelonan seurajohtoa. De Jongin mukaan hänen leiristään sopimustiedot eivät voineet päätyä lehdistölle, joten vuodon oli tultava Barcelonan johtoportaalta.

– Syytän näitä ihmisiä [jotka halusivat minut ulos Barcelonasta], mutta minulla ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan. Kyllä, he ovat Barcelona minulle, koska he johtavat seuraa. Mutta en näe heitä, kun olen seurassa. Minulla ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan jokapäiväisessä elämässäni.

– Yhtenä päivänä eräs lehti julkaisi yksityiskohtia sopimuksestani. En vuotanut sitä ja vain yksi muu osapuoli tiesi siitä, joten sen täytyi olla seura, joka teki sen.

Aiemmin tänä vuonna Espanjassa uutisoitiin, että Barcelona haluaisi mitätöidä de Jongin nykyisen sopimuksen ja palata Hollannin maajoukkuepelaajan entiseen diilin.

Athleticin mukaan Barcelona väitti, että edellisen seurajohdon de Jongille antamiin sopimusehtoihin liittyi rikollisuutta, mikä antaa aihetta oikeustoimiin asianosaisia vastaan.

Joidenkin lähteiden mukaan de Jong ei olisi suostunut tänä vuonna Barcelonan ehdottamaan palkanalennukseen, mikä aiheutti närää talousvaikeuksista kärsivän seuran kannattajissa.

De Jong sanoi kesällä TV NOS:n haastattelussa, että hän suostui kolmena ensimmäisenä vuotenaan palkanalennuksiin Barcelonassa ja että hänen tämänhetkinen palkkatasonsa ei ole niin korkea kuin on annettu ymmärtää.

Diario Sport uutisoi elokuussa, että de Jongin edustajat näkivät Barcelonan toiminnan suoranaisena uhkailuna ja painostuksena saada de Jong suostumaan joko siirtoon tai palkanalennukseen, joista kumpaakaan pelaaja ei halunnut.

De Jong ei halunnut suostua palkanalennukseen, koska seura oli yhä hänelle velkaa useita miljoonia euroa palkoissa, joiden maksua hän suostui lykkäämään koronaviruspandemian aikana.

De Telegraafille de Jong vahvisti, että Barcelonan seurajohto lähestyi häntä sopimusasiasta.

– Yhtäkkiä sain kirjeen, jossa kyseenalaistettiin, oliko sopimukseni edelleen voimassa, koska edellinen puheenjohtaja oli tehnyt sopimuksen. Minusta oli hyvin ärsyttävää, että seura teki näin, mutta en voinut vaikuttaa asioihin sen enempää.