Norjan pääsarjajoukkue FK Jerv on käyttänyt laituri Daniel Håkansin lainasopimuksessa olleen osto-option. 22-vuotias vaasalainen siirtyy siis pysyvästi seuraan, jättäen SJK:n taakseen. Seinäjoella sopimus olisi jatkunut vielä vuoden 2024 loppuun.

– SJK oli minulle todella hyvä paikka kehittyä ensin SJK Akatemiassa ja sitten sitä kautta edustuksessa. Lopulta SJK antoi minulle mahdollisuuden pelata Veikkausliigassa ja näyttää siellä kykyni, seitsemän ottelua Pikkuhuuhkajien paidassa pelannut Håkans sanoo.

SJK, sekä Håkansin kasvattajaseura VIFK saavat siirrosta rahallisen korvauksen, joka seinäjokisten osalta on ”merkittävä”. Seura ei kuitenkaan kerro yksityikohdista tarkemmin.

– Tämä siirto täydentää yhden meidän seurastrategiamme mukaisista kiertokuluista; kiinnitetään nuori ja lahjakas pelaaja pelaajapolullemme, autetaan häntä matkalla ensin edustusjoukkueeseen ja sitten ulkomaille. Samalla tämä hyödyttää taloudellisesti myös Danielin lapsuuden seuraa Vasa IFK:a, joten tämä menee täydellisesti suunnitelman mukaisesti, SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman summaa seuran sivustolla.