Englanti pelasi perjantaina maalittoman tasapelin Yhdysvaltoja vastaan MM-kisojen B-lohkon toisen kierroksen kamppailussa. Avausottelussaan Englanti murkasi Iranin lukemin 6-2.

Manchester Cityssä tällä kaudella loistanut keskikenttäpelaaja Phil Foden ei ole kuulunut turnauksessa päävalmentaja Gareth Southgaten luottomiehiin. Irania vastaan 22-vuotias Foden pääsi kentälle 70. minuutilla, mutta Yhdysvaltoja vastaan vastuuta ei tullut yhtään.

Southgaten ratkaisu on aiheuttanut Englannissa ihmetystä entisten maajoukkuepelaajien keskuudessa. Muun muassa Micah Richards, Gary Neville sekä Alan Shearer ovat kyseenalaistaneet Fodenin kohtelun.

– Vastaisin täällä näihin kysymyksiin, vaikka olisin laittanut kenet vaan kentälle, ellemme voita peliä. Halusimme muutosta kentälle leveyssuunnassa. Ajattelimme, että tämä ei ole sopiva peli Philille keskialueella, koska hän ei pelaa siellä seurajoukkueessa, Southgate selitteli ratkaisuaan.

Southgate laittoi kentälle toisella puoliajalla Jack Grealishin, Marcus Rashfordin sekä Jordan Hendersonin.

– Olisimme voineet laittaa myös Philin kentälle, koska hän on loistava pelaaja ja rakastamme häntä. Mutta tällä kertaa menimme näillä valinnoilla, päävalmentaja jatkoi.

KAIKKI MM-KISOISTA LÖYDÄT TÄÄLTÄ!

Lähde: Sky Sports