Kuluvan kauden alussa Serie A -seura Atalantasta slovenialaiseen NK Mariboriin ilmaiseksi siirtynyt hyökkääjä Josip Ilicic, 34, teki paluun pelikentille sunnuntaina kärsittyään pidemmän aikaa masennuksesta.

Ilicic ja Atalanta purkivat viime syyskuussa sopimuksen yhteisymmärryksessä, jonka jälkeen piilokärki palasi takaisin Sloveniaan. Ilicicin viime kausi jäi puolittaiseksi, kun miehellä todettiin masennus. Tammikuun jälkeen Ilicic ei enää pelannut ollenkaan lukuun ottamatta jäähyväisotteluaan Atalantan paidassa.

Kaudella 2019-20 Ilicic nousi toden teolla valokeilaan, kun slovenialainen hyökkääjä iski Serie A:ssa komeat 15 maalia ja antoi kahdeksan maalisyöttöä. Lisäksi verkko heilui Mestarien liigassa seitsemässä ottelussa viisi kertaa. Jo sitä ennen Ilicic oli paukuttanut komeita maalimääriä Serie A:ssa.

Viime kaudella Ilicicin mielenterveys järkkyi ja koko jalkapalloura oli vaarassa päättyä. Mariborissa Ilicic on kuitenkin päässyt taas jaloilleen. Sunnuntaina Ilicic pelasi ensimmäiset minuuttinsa uusvanhassa joukkueessaan ja iski heti maalin rangaistuspotkusta päästyään kentälle 77. minuutilla.

Maribor voitti Muran Slovenian liigassa maalein 5-1. Maribor on sarjassa kuudentena.

Hyökkääjän olemuksesta näkyi pelaamattomuuden jäljet. Jalkapallomaailma on tervehtinyt ilolla Ilicicin paluuta pelikentille.

Katso Ilicicin osuma alla olevalta videolta. Jos video ei näyt, voit katsoa sen tästä (Youtube).