18-vuotias Cristian Volpato ei kiirehdi. Australiassa syntynyt ja kasvanut lahjakkuus sai kutsun edustamaan kotimaataan Qatarin MM-kisoihin, mutta hän kieltäytyi kunniasta. Syy ei ollut eettinen, niin kuin olisi voinut olettaa, kun on Qatarista kyse, vaan urheilullinen. AS Roman edustusjoukkueessa pelaava Volpato on tämän vuoden puolella esiintynyt Italian nuorisomaajoukkueissa, ja hän jää odottamaan, aukeaisivatko hänelle ovet A-ryhmään asti.

Volpato on pelannut tämän vuoden puolella seitsemän ottelua Italian eri nuorisomaajoukkueissa. Australian päävalmentaja Graham Arnold puhui Volpatolle yhteensä kuusi kertaa tämän päätöksestä. Vastausta oli kärtetty kuukausitolkulla. Sunnuntaina heidän keskustelunsa venyi yömyöhään, mutta se ei auttanut. Jos Volpato olisi nyt suostunut edustamaan Australiaa, hän ei olisi enää myöhemmin pystynyt vaihtamaan maajoukkuettaan.

Viime joulukuussa Serie A:ssa debytoinut Volpato on tällä kaudella murtautunut kunnolla Roman kokoonpanoon. Hän on tehnyt kuuteen otteluun yhden maalin. Lokakuussa hän oli avauksessa muun muassa Helsingissä pelatussa Eurooppa-liigan ottelussa HJK:ta vastaan.

Muokattu 9.11. klo 12.37: Oikaistu virheellinen tieto Volpaton ensiesiintymisestä Italian liigassa. Toisin kuin artikkelissa aiemmin väitettiin, Volpato ei päässyt pelaamaan vielä 15-vuotiaana.