Hollanti jäi perjantaina 1-1 tasapeliin Ecuadorin kanssa MM-kisojen A-lohkon kamppailussa. Se on kerännyt kahdesta ottelusta neljä pistettä ja jatkopaikan kohtalo ratkeaa lohkovaiheen viimeisessä kamppailussa Qataria vastaan.

Hollannin esitys perjantain oli vaisu ja se olisi voinut hyvin hävitäkin ottelun. Hollanti johti ottelua avausjakson jälkeen, mutta Ecuador tasoitti toisella jaksolla. Tasoitusmaalissa Hollannin puolustus nukahti pahasti kapteeni Virgil van Dijkin johdolla.

Hollannin maajoukkuelegenda Marco van Basten antoi kritiikkiä kapteenille ottelun jälkeen tasoitusosumasta, jossa hän päästi Ecuadorin Pervis Estupianin laukomaan. Siitä seuranneesta reboundista Enner Valencia pääsi laittamaan pelivälineen tyhjään verkkoon.

– Van Dijk vain odotti ja katsoi häntä. Mitä hän oikein katsoi? Hänen pitää olla siinä edessä. Hän antoi hänen vain laukoa, van Basten kritisoi hollantilaismedia NOS:lle.

Pelin jälkeen van Dijkille kerrottiin van Bastenin kommenteista ja kysyttiin mielipidettä niihin.

– Hän ei ole ikinä positiviinen. Mitä minun pitäisi tehdä? Mitä haluat minun tekevän tuolla tiedolla? Olenko minä epäonnistunut kapteenina? Johdan joukkuetta niin hyvin kuin voin, van Dijk vastasi ottelun jälkeen kritiikkiin.

KAIKKI MM-KISOISTA LÖYDÄT TÄÄLTÄ!

Lähde: Goal