Jättivelkojensa takia Ykkösen sarjapaikastaan luopumaan joutunut Rovaniemen Palloseura on edelleen merkittävissä talousvaikeuksissa.

Seuran varapuheenjohtaja Pekka Konstenius kertoi Ylen mukaan keskiviikkona, että RoPS tarvitsee 100 000 euroa viimeistään parin viikon sisällä, tai muuten konkurssiprosessi lähtee käyntiin.

Rovaniemeltä kuului kesäkuussa hyviä uutisia, kun se sai niin sanotun bingotalonsa kahdella miljoonalla eurolla kaupaksi.

Kaupan jälkeen RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kertoi Ylelle, että seura olisi ”kuivilla” 1,6 miljoonan euron veloistaan.

Lokakuun alussa seuran uudeksi toiminnanjohtajaksi valittu Jari Näsman on kuitenkin sanonut olevansa yllättynyt siitä, kuinka paljon RoPSilla on edelleen velkaa.

RoPS järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa se tarjosi vastauksia seuran epäselvään taloustilanteeseen.

Tilaisuuden alkaessa homma laitettiin yllättäen jäihin, koska RoPS ei halunnut paikalla olleen Ylen kuvaavan sitä suorana kanaviinsa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ville Hyötylä

@turhaville
Rovaniemen Palloseura järjestää medialle tiedotustilaisuuden, mutta on aikeissa perua sen kun toimihenkilöt tajuavat, että tilaisuus aiotaan kuvata Ylelle suorana. Mikä tuossa on ongelma? Helvetin avointa toimintaa. #rops

Lopulta Yle sai kuitenkin luvan raportoida paikan päältä tekstimuodossa ja tilaisuus saatiin käyntiin.

Tiedotustilaisuudessa selvisi, että bingotalon kaupan jälkeen seuralta on jäänyt hoitamatta veroja ja eläkevakuutusyhtiömaksuja. Velkaa on jäljellä vielä noin 500 000 euroa.

Seuran johtokunta sanoo olleensa tietoinen velan määrästä ja jättäneensä poliisille tutkintapyynnön Blueidea oy:n ja Rovaniemen Palloseura ry:n varojen käytöstä.

Ylen mukaan tutkintapyyntö koskee seuran puheenjohtaja Nivaa, joka on Lapin Kansan mukaan hyllytetty tehtävästään.

Toiminnanjohtaja Näsman uskoo RoPSin selviytyvän, jos se saa tarvitsemansa tuen kaupungilta, yrityksiltä ja yksityisiltä ihmisiltä.

RoPSin on määrä pitää syyskokous ensi maanantaina 28. marraskuuta.

Syyskokouksessa esitetään seuran talous- ja toimintasuunnitelma ja valitaan muun muassa seuran johtokunnan puheenjohtaja kahdeksi vuodeksi.