Pahasti velkaantunut ja jättivelkojensa vuoksi Ykkösen sarjapaikastaan luopumaan joutunut Rovaniemen Palloseura kertoi keskiviikkoiltana kotisivuillaan vaihteeksi myös talouden kannalta hyviä uutisia. RoPS:n legendaarinen, lukuisten pelaajien asuinrakennuksena toiminut Bingotalo on saatu myytyä.

RoPS asetti Bingotalon myyntiin joulukuussa. Hintapyynnöksi kerrottiin tuolloin 2,85 miljoonaa euroa. Aivan pyyntihintaa ei talosta saatu, mutta tasan kaksi miljoonaa euroa kuitenkin. Kauppahinta on velaton.

Kaupan yhteydessä tehtiin myös ”merkittävä viisivuotinen yhteistyösopimus”, jonka arvo seuralle on 175 000 euroa. Enempää yhteistyösopimuksesta ei voitu vielä kertoa.

RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva oli Bingotalon myyntihintaan tyytyväinen.

– Talon korjausvelka ja ylläpitokustannukset ovat sellaiset, että seuralla ei ole tällä hetkellä resursseja pyörittää toimintaa sillä tavalla kuin tarvittaisiin. Talon myynnillä seuran talous saadaan vakautettua ja pystymme keskittymään seuran perustoiminnan pyörittämiseen, Niva kertoi RoPS:n kotisivuilla.

Nivan mukaan RoPS pyrkii etsimään seuraan nyt myös uusia avainhenkilöitä seuran uutta alkua rakennettaessa. Tavoite helpottuu, kun taloudellinen tilanne on vakaampi.

– Myös naisten ja miesten edustusjoukkueiden lisenssiehtojen täyttyminen ylemmilläkin sarjatasoilla mahdollistuu taloustilanteen parantuessa, Niva jatkoi toiveikkaana.

[readmore from=RoPS]

Bingotalon myynnistä päätettiin Rovaniemen Palloseura ry:n ylimääräisessä vuosikokouksessa keskiviikkona. Myynti oli kokouksen asialistan ainoa asia.

Myynnistä järjestettiin äänestys. 20 äänestäneestä 19 kannatti myyntiä ja yksi äänesti tyhjää.

RoPS:n miesten edustusjoukkue pelaa tällä kaudella Kakkosen C-lohkossa. Yhdeksästä pelistään se on saanut 13 pistettä.