Kalvin Phillips oli mukana Englannin MM-kisajoukkueessa Qatarissa.

Phillipsin syyskausi meni penkin alle loukkaantumisten vuoksi, mutta hän kuntoutui kisoihin mennessä ja pääsi kahdessa MM-kisaottelussa kentälle.

27-vuotias keskikenttäpelaaja palasi hiljattain Manchester Cityn vahvuuteen, mutta ei pelannut torstaina liigacupin ottelussa Liverpoolia vastaan. Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiolan mukaan Phillips on ylipainoinen, eikä sen vuoksi osallistuminen ensi viikon Leeds-otteluunkaan ole varmaa.

– Hän ei ole loukkaantuneena, vaan palasi tänne ylipainoisena. En tiedä, miksi hän palasi tänne siinä kunnossa. Hän ei ollut riittävän hyvässä kunnossa harjoitellakseen tai pelatakseen. Tarvitsemme Phillipsiä ja hän pelaa sitten, kun on kunnossa, Guardiola totesi lehdistölle.

Manchester City hankki Phillipsin kesällä 50 miljoonalla eurolla Leedsistä. Phillips on pelannut kuluvalla kaudella vain yhden minuutin Valioliigassa ja sekin tuli avauskierroksella. Sittemmin pelaaja on kärsinyt muun muassa olkapäävammasta, joka piti hänet sivussa muutaman kuukauden ajan.