Leo Messi voitti maailmanmestaruuden sunnuntaina, kun Argentiina kukisti Ranskan Qatarin MM-lopputurnauksen finaalissa rangaistuspotkukilpailussa.

Messi iski ottelussa kaksi maalia ja lisäksi onnistui rangaistuspotkukilpailussa.

Messi oli jahdannut maailmanmestaruutta jo vuosikausien ajan ja oli aiemmin urallaan hävinnyt MM-finaalin, mutta tällä kertaa Argentiina onnistui voittamaan maailmanmestaruuden.

Andrés Iniesta pelasi Messin kanssa vuosikausien ajan Barcelonassa ja kaksikko voitti Kataloniassa kaiken mahdollisen – ja vielä moneen kertaan.

ESPN haastatteli nykyään Japanin pääsarjaseura Vissel Kobea edustavaa Iniestaa, joka oli onnellinen Messin voitettua maailmanmestaruuden.

– Mielestäni Messi on maailman paras pelaaja. Oli hänellä maailmanmestaruutta tai ei. Messille maailmanmestaruuden voittaminen on valtava ilon lähde. Eikä se ole sitä ainoastaan hänelle, vaan koko Argentiinalle. Argentiina on aina yksi MM-voittajaehdokkaista ja se, millä tavalla he voittivat maailmanmestaruuden tekee tästä täysin ansaittua.

Itsekin maailmanmestaruutta kesällä 2010 juhlineen Iniestan mielestä Messin kritisoijat löytävät argentiinalaistähdestä edelleen puutteita maailmanmestaruudesta huolimatta.

– Olen varma siitä, että ihmiset, joiden mielestä Messi ei ole maailman paras pelaaja, löytävät edelleen tekosyitä ajatellakseen samalla tavalla huolimatta siitä, voittiko Messi maailmanmestaruuden vai ei.