Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjä Kylian Mbappé sanoo, että hän ei ole vaivannut päätään sillä, miten Argentiina juhli miesten MM-finaalin voittoa.

Mbappé, 24, tykitti toissa viikolla loppuottelussa Ranskalle hattutempun ja onnistui lisäksi rangaistuspotkukilpailussa omassa vedossaan, mutta Argentiina kruunattiin maailmanmestariksi 36 vuoden tauon jälkeen.

Argentiinan joukkue otti maalivahtinsa Emiliano Martínezin johdolla Mbappén eräänlaiseksi silmätikukseen juhliessaan maailmanmestaruuttaan.

Sosiaalisessa mediassa levisi finaalin jälkeen Argentiinan pukuhuoneessa kuvattu video, jossa pelaajat tanssivat ja laulavat yhdessä ”minuutin hiljainen hetki”, minkä perään Martínez huutaa ”Mbappélle, joka on kuollut!”.

Martínez jatkoi Mbappélle ilkkumista Argentiinan joukkueen palattua kotimaahansa juhlimaan MM-kultaa. Mestaruusparaatissa Martínez piteli käsissään vauvanukkea, jonka kasvojen päälle oli liimattu kuva Mbappésta.

Monet ovat spekuloineet, miten Mbappé suhtautuu siihen, että myös hänen seurakaverinsa, MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Lionel Messi oli mukana Argentiinan railakkaassa juhlinnassa, joskaan Messi ei ole henkilökohtaisesti kuittaillut Mbappélle samalla tavalla kuin Martínez.

Mbnappén mukaan hänen ja Messin välit ovat täysin kunnossa.

– Puhuin Messin kanssa pelin jälkeen hieman. Onnittelin häntä, koska se oli hänelle – ja minullekin – elämänsä tehtävä, mutta minä epäonnistuin, ja aina pitää olla hyvä urheilija, kommentoi Mbappé lehdistölle keskiviikkona.

– Odotamme Leoa takaisin [Pariisiin], jotta voimme taas ruveta voittamaan pelejä ja tekemään maaleja.

– Mutta [Argentiinan] juhlat eivät ole minun ongelmani, en tuhlaa energiaa tällaisiin turhiin asioihin. Minulle tärkeintä on antaa parhaani seuralleni.

– En koskaan sulata sitä [tappiota MM-finaalissa], mutta kuten sanoin valmentajalleni ja joukkuekavereilleni, ei ole mitään syytä, että seurani pitäisi maksaa tappiostani maajoukkueen kanssa. Ne ovat kaksi eri tilannetta.

Mbappé yllätti ranskalaismedian, kun hän palasi PSG:n harjoituksiin vain kolme päivää MM-finaalin jälkeen, vaikka hänelle oli annettu koko loppuvuosi vapaata.

– Viesti oli yksinkertainen – se oli osoittaa, että mitä tahansa tapahtuu maajoukkueen kanssa, PSG on erillinen asia, ja olen edelleen päättänyt tuoda kaikki pokaalit pääkaupunkiin.

Mbappé pelasi ensimmäisen ottelunsa MM-kisojen jälkeen keskiviikkona, kun PSG kaatoi Strasbourgin 2-1 Ranskan Ligue 1:ssä. Hän iski pelin voittomaalin 95. minuutilla rangaistuspotkusta.