FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino oli perjantaina kertomassa FIFA:n suunnitelmista MM-lopputurnauksen ja seurajoukkueiden MM-kisojen suhteen.

Seurajoukkueiden MM-turnaus muuttuu vuodesta 2025 lähtien 32 joukkueen turnaukseksi, joka pelataan aina neljän vuoden välein. Nykyisin seurajoukkueiden MM-kisat on pelattu lähtökohtaisesti joka vuosi, ja siihen on osallistunut maanosaliittojen Mestarien liigan voittajat. Turnaus on edennyt cup-muotoisesti yksiosaisina otteluina.

Seurajoukkueiden MM-turnauksen hallitseva mestari on Chelsea, joka voitti viime helmikuussa pelatussa finaalissa brasilialaisen Palmeirasin.

Maiden välisten MM-kisojen osalta Infantino kertoi, että seuraava MM-lopputurnaus pelataan 48 joukkueen voimin. Pöydällä ollut ehdotus kolmen joukkueen lohkoista on kuitenkin otettu uudelleen arvioitavaksi ja suunnitteilla on pelaaminen neljän joukkueen lohkoissa, kuten käynnissä olevissa MM-kisoissa.

FIFA suunnittelee myös hyödyntävänsä parillisten vuosien (2024, 2026 jne.) maaliskuun maajoukkueikkunaa eri maanosien maiden välisten harjoitusturnauksien järjestämiseksi. Lisäksi naisten seurajoukkueiden MM-turnaus aiotaan järjestää neljän vuoden välein.

Lähde: BBC

LUE MYÖS!