Kazuyoshi Miura on siirtymässä Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Oliveirensen riveihin, kertoo japanilaismedia Nikkan Sports.

Helmikuussa 56 vuotta täyttävä Miura on maailman vanhin ammattilaisjalkapalloilija. Miura edustaa Japanin pääsarjassa pelaavaa Yokohamaa, mutta kuluva kausi sujui lainalla neljänneksi korkeimman sarjatason Suzuka PG:ssä.

Kyseessä on pitkälti markkinointimielessä suunniteltu siirto, sillä Yokohaman omistajat omistavat 52 prosenttia Oliveirensestä. Oliveirensen kausi Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on sujunut varsin kehnosti. 13 ottelusta tuloksena on kaksi voittoa ja sarjataulukon 14. sija.

Urallaan 89 ottelua Japanin A-maajoukkueessa pelannut Miura jätti Euroopan kentät taakseen kesällä 1999 poistuttuaan Dinamo Zagrebista. 1980-luvulla ammattilaisuransa aloittanut Miura on edustanut Euroopassa Dinamo Zagrebin lisäksi Genoaa. Maajoukkueura päättyi kesällä 2000.

Miurasta tuli muutama vuosi sitten historian vanhin pääsarjassa pelannut jalkapalloilija, kun hän pääsi kentälle Japanin pääsarjassa 53-vuotiaana.

Lähde: AS