Saksan maajoukkueen ja Bayern Münchenin ykkösmaalivahdin Manuel Neuerin kausi tuli päätökseen aiemmin tässä kuussa, kun hän loukkasi jalkansa vakavasti laskettelureissulla.

Neuer, 36, suuntasi lomalle Saksan pudottua miesten MM-kisoista ja mursi jalkansa lasketellessaan. Hänet vietiin helikopterilla sairaalaan leikkaukseen, joka onnistui hyvin. Pelikentillä saksalaistorjujaa ei kuitenkaan enää tällä sesongilla nähdä.

Bayernin toimitusjohtaja Oliver Kahn sanoi, että Neueria kehotettiin välttämään laskettelua, mutta konkarivahti ei välittänyt varoituksista.

– Manuel päätti pitää pienen tauon kisojen jälkeen. Hän tarvitsi lepoa ison stressin jälkeen. Neuer on alppihiihdon suuri fani ja lähti rinteisiin. Tiedän, että häntä varoitettiin useita kertoja siitä, että lunta oli hyvin vähän, kiviä törrötti joka puolella ja laskettelu oli vaarallista, mutta Neuer ei koskaan kuuntele ketään, kommentoi Kahn RG:lle.

– Pelastajat hakivat hänet vuorelta, kuljettivat hänet helikopterilla sairaalaan, jossa hänet leikattiin. Menetimme maalivahtimme ennen kauden loppupuoliskoa. Se on kauheaa, koska hän on yksi maailman parhaista. Erittäin vakava menetys joukkueelle. Uskomme kuitenkin, että toipuminen sujuu hyvin ja hänen paluunsa myös, mutta toistaiseksi meidän on ratkaistava korvaajaongelma. Mutta tämä on väliaikaista. Manuel tulee takaisin.