Meksiko voitti C-lohkon viimeisessä ottelussaan Saudi-Arabian, mutta jäi ulos jatkopaikoilta dramaattisten vaiheitten jälkeen.

Joukkue nousi livetilanteessa jo tasapisteisiin Argentiinalle hävinneen Puolan kanssa, ja kahta ryhmää erottivat hetken vain fair play -pisteet; Meksikolla oli enemmän kortteja tilillään. Kun Saudi-Arabia kuitenkin kavensi viime hetkillä, eikä Argentiina toisaalla yltynyt isompiin maalijuhliin, paineli lohkokkakkosena jatkoon Puola.

Putoaminen MM-kisojen tässä vaiheessa ei ole Meksikolle tavanomaista – se on yltänyt 16 parhaan joukkoon seitsemissä edellisissä MM-kisoissa. Niinpä lohkon päätyttyä toimittiin nopeasti; kokeneen argentiinalaisluotsi Gerardo ”Tata” Martinon sopimus irtisanottiin.

B/R Football

@brfootball
Gerardo "Tata" Martino's contract with Mexico has been terminated after their side failed to qualify for the round of 16

Meksikon ja Saudi-Arabian ottelu jatkui hieman Puolan ja Argentiinan vääntöä pidempään, ja saudien kavennuksesta huolimatta yksi ainoa lisämaali olisi vienyt Meksikon kakkospaikalle ja jatkoon. Viimeisissä TV-kuvissaan nyt päättyneessä pestissä Martino viittilöikin joukkuelleen yksi sormi pystyssä; se oli niin lähellä.

60-vuotias Martino on ehtinyt valmentaa maajoukkueista Meksikon lisäksi Argentiinaa ja Paraguayta. Seuratasolla työnantajia ovat olleet muiden muassa Newell’s Old Boys, Atlanta United ja Barcelona.

KAIKKI MM-KISOISTA TÄÄLTÄ!