Ykkösessä pelaava perinteikäs TPS pelaa ensi kaudella Mika Laurikaisen komennossa. Laurikaisen valmennusryhmään kuuluu myös pelaajana jatkava Kasper Hämäläinen.

TPS:ssä urheilujohtajana viime vuodet työskennellyt Laurikainen on valmentanut seuran edustusjoukkuetta vuosina 2001–03 ja 2014–18. Laurikaisen päävalmentajasopimus on mallia 1+1. Laurikainen haluttiin tehtävään nimenomaan nuorien pelaajien kehittäjänä.

– TPS:lle on erittäin tärkeää, että seuran omia kasvatteja ja varsinaissuomalaisia pelaajia nähdään mahdollisimman paljon edustusjoukkueessa ja että pelaajat pystyvät Tepsissä nousemaan uudelle tasolle. Mika Laurikaisella on vankat näytöt nuorten pelaajien kehittämisestä, TPS:n toimitusjohtaja Janne Kytölä kommentoi.

TPS:n valmentajahaku kesti melko pitkään. Kannattajat toivoivat kuulevansa uutisia jo huomattavasti aiemmin, mutta prosessi otti aikansa.

– Liigakarsintojen päättyminen tappioon luonnollisesti vaikutti siihen, keitä valmentajia oli saatavilla. Haastattelimme toistakymmentä valmentajakandidaattia, Kytölä kertoi.

Joukkueessa pelaajana jatkava Hämäläinen ottaa nyt vastuuta myös valmennuksen puolella. Hämäläiselle on aseteltu pelaajavalmentajan rooli.

– ”Kappe” toimii linkkinä minun ja pelaajiston välillä. Hän on viime kaudet ollut johtavia pelaajiamme, mutta nyt hänen roolinsa korostuu, kun hän on myös osa valmennusryhmää, Laurikainen selvensi.

Lisäksi Laurikaisen valmennusryhmään kuuluvat maalivahtivalmentaja Mikko Känkänen sekä talenttivalmentaja Jesse Saarinen, jonka vastuulla ovat edustusjoukkueen nuoret pelaajat. Lisäksi valmennusryhmää täydennetään myöhemmin vielä fysiikkavalmentajalla.

TPS pelasi viime kauden päätteeksi Veikkausliiga nousukarsinnassa, mutta hävisi kaksiosaisen otteluparin FC Lahdelle.

LUE MYÖS!