Didier Deschampsin sopimus Ranskan jalkapalloliiton kanssa päättyy tänään.

Deschamps on valmentanut Ranskan A-maajoukkuetta yli kymmenen vuoden ajan. Deschamps johdatti Ranskan maailmanmestariksi kesällä 2018. Lisäksi Deschampsin alaisuudessa Ranska pelasi EM-finaalissa kesällä 2016 ja MM-finaalissa muutama viikko sitten Qatarissa.

Deschampsin sopimuksessa on pykälä, jonka avulla hän voi itse päättää, jatkaako hän tehtävässään, jos Ranska etenee Qatarin MM-kisoissa välieriin. Ranska eteni lopulta finaaliin, joten hän voi itse päättää, allekirjoittaako jatkosopimuksen vai jatkaako matkaansa muualle.

L’Équipen mukaan Deschamps ja Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët tapasivat toisensa keskiviikkona ja keskustelivat luotsin mahdollisesta jatkosta maajoukkueen päävalmentajana.

Le Graëtin on määrä kertoa keskustelun lopputulema 6. tammikuuta, kun Ranskan jalkapalloliitto kokoontuu yhteen.

Zinédine Zidane on tiettävästi ollut jo pitkään kiinnostunut Ranskan A-maajoukkueen päävalmentajan pestistä. AS:n mukaan Zidane on hylännyt kaksi suurta tarjousta huippuseuroista päästäkseen maajoukkueen peräsimeen, mutta Zidanen suunnitelma menee pieleen, jos Deschamps jatkaa tehtävässään.

L’Équipen mukaan tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto on se, että Le Graët julkaisee tammikuun alussa Deschampsin jatkosopimuksen.