Valioliigan Brighton & Hove Albion on menestynyt mittapuullaan kelvollisesti jalkapallokentillä viime kausilla. Viheriöitä kovempaa tulosta se on kuitenkin tehnyt pelaajakauppojen saralla.

Manageri Graham Potterin ja muiden taustahenkilöiden lisäksi Chelseaan on kelpo korvauksella siirtynyt puolustaja Marc Cucurella. Barcelona-kasvatti saapui Amex Stadiumille Getafesta elokuussa 2021. Lokit maksoivat laitapakista tuolloin 18 miljoonaa euroa. Vakuuttavia otteita Potterin alaisuudessa esittänyt 24-vuotias myytiin vuotta myöhemmin Bluesille yli 65 miljoonalla eurolla.

Chelsean pohjoisempi lontoolaisnaapuri Arsenal on puolestaan kartuttanut Brightonin kassaa yli 58 miljoonalla eurolla, hankkiessaan seurasta kesällä 2021 puolustaja Ben Whiten. Englannin A-maajoukkueeseenkin noussut pelaaja siirtyi nuorena seuraan pitkin rannikkoa, Southamptonista – ilman siirtokorvausta toki. Lisää rahaa Gunnersilta siirtyi Brightonin tilille vastikään, Belgian maajoukkuepeluri Leandro Trossardin siirron myötä. Laituri saapui Amexille vuonna 2019 kotimaansa Genkistä 16 miljoonalla eurolla – Arsenal maksoi hänestä tammikuussa 24 miljoonaa.

Keskikentän Moises Caicedon saattaisi uskoa siirtyneen nimenomaan Brightoniin sen osoittauduttua todella hyväksi näyteikkunaksi matkalla isompiin kuvioihin. Ecuadorilaista seura on toistaiseksi kieltäytynyt myymästä, huolimatta ostohintaan nähden yli kymmenkertaisista tarjouksista.

Toimittaja Fabrizio Romano kertoi maanantaina, että Brightonin viimeisin hankinta on – Caicedon tontilla operoiva – Yasin Ayari Solnan AIK:sta. Kauppasumma on tietojen mukaan kuusi miljoonaa euroa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Swedish talent Yasin Ayari has signed as new Brighton player on €6m deal from AIK, done and completed 🔵🇸🇪 #BHAFC

Been told contract will be valid until June 2027 — medical completed too.