Suomen Palloliitto on asettanut Ari Lahden ehdolle FIFA:n varapuheenjohtajaksi eurooppalaisten jäsenten kiintiössä. Lahti on toiminut Palloliiton puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien. Hän on tullut tunnetuksi myös Kuopion Palloseuran pääomistajana.

Palloliiton tiedotteessa Lahti kertoo, että ehdolle asettuminen on pitkän ja perusteellisen harkinnan tulos.

– Vaikuttaaksemme niin eurooppalaisen kuin globaalin jalkapallon tulevaisuuteen, meidän tulee olla keskustelun ytimessä ja johtamassa sitä. Olen sitoutunut puheenjohtajana antamaan kaikkeni jalkapallon tuottaman hyvinvoinnin edistämiseksi niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Meillä on tuoreessa muistissa juuri päättyneet miesten MM-kisat ja kisojen ympärillä käydyt keskustelut. Uskon, että minulla on FIFA:n hallituksen jäsenenä parhaat mahdollisuudet olla edistämässä muutosta ja vahvistaa jalkapallon eettisiä arvoja, Lahti toteaa.

Lahden kanssa varapuheenjohtajan paikasta kilpailee jatkokaudelle pyrkivä unkarilainen Sándor Csányi. Varapuheenjohtajuuskausi kestää neljä vuotta.