Bayern München on vahvistanut antaneensa kenkää pitkäaikaiselle maalivahtivalmentajalleen Toni Tapalovićille.

Tapalović, 42, aloitti tehtävässään kesällä 2011, jolloin myös Bayernin monivuotinen ykkösmaalivahti Manuel Neuer siirtyi seuraan. Aiemmin he edustivat samaan aikaan Schalkea.

Bildin mukaan syy Tapalovićin potkuihin oli se, että hän vuoti valmennusryhmän keskusteluja Neuerille, 36, jonka kautta ne kulkivat eteenpäin joukkueen muille pelaajille. Kaksikon välille kehittyi vuosien saatossa luja ystävyyssuhde, ja Tapalović toimi Neuerin häissä saksalaistorjujan bestmanina.

Bayern antoi myös tiedotteessaan ymmärtää, että Tapalovićin lähtö ei tapahtunut sopuisimmissa merkeissä.

– Toni oli maalivahtivalmentajana mukana viime vuosien menestyksessämme. Haluamme kiittää häntä siitä. Erimielisyydet, erityisesti yhteistyötavoista, ovat nyt johtaneet siihen, että lähdemme eri teille. Toivotamme Toni Tapalovićille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, kommentoi Bayernin urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidžić.

Bildin mukaan Tapalovićin ja Bayernin seurajohdon välillä oli erimielisyyksiä ”pitkään” ja päävalmentaja Julien Nagelsmann sai jo viime kaudella kuulla, että valmennusryhmän keskustelut vuotivat Tapalovićin kautta pelaajille.

Neuer kiitteli Instagramissa Tapalovićia vuolaasti heidän yhteisistä vuosistaan.

– Rakas Toni, tänään päättyy aikakausi Bayern Münchenissä. Vietin kanssasi 11,5 vuotta. Ei vain modernin maalivahtipelin ehdoton pioneeri, vaan ennen kaikkea hieno ihminen jättää seuran.

Neuerin pelit ovat tämän kauden osalta jo ohi, sillä hän loukkasi viime kuussa jalkansa vakavasti laskettelureissulla. Bayern hankki hänen korvaajakseen Borussia Mönchengladbachista Yann Sommerin, 34, joka solmi müncheniläisten kanssa 2,5 vuoden sopimuksen.