Borussia Dortmund odottaa hyökkääjältään Youssoufa Moukokolta pikaista päätöstä tulevaisuudestaan.

Juniorisarjoissa maaliennätyksiä rikkoneen Moukokon, 18, ja Dortmundin sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Saksan MM-kisajoukkueeseen kutsuttu teinitähti on pelannut Dortmundin edustusjoukkueessa jo 59 ottelua tehden niissä yhteensä 11 maalia ja syöttäen kahdeksan.

Borussia Dortmundin urheilutoimenjohtaja Sebastian Kehl hoputti WAZ:n haastattelussa Moukokoa ilmoittamaan pian, missä hyökkääjä aikoo jatkaa uraansa.

– Haluaisimme tietenkin saada päätöksen melko nopeasti. On tärkeää, että kaikki osapuolet saavat selvyyden asiaan.

Moukokon agentti Patrick Williams kiisti viime kuussa huhut, joiden mukaan hänen asiakkaansa olisi solmimassa rahakkaan jatkosopimuksen Dortmundin kanssa. Williams lisäsi myös, että Moukoko on useiden suurseurojen kiikarissa.

– Voin vahvistaa, että emme ole päättämäisillään jatkosopimusneuvotteluja Borussia Dortmundin kanssa. Voin myös vakuuttaa, että huhutut summat [Dortmundin tarjouksesta] eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa, eikä Youssoufalle ole koskaan tarjottu niin paljon. Mutta olemme edelleen yhteydessä Dortmundiin. Katsotaan, mitä seuraavat päivät tuovat tullessaan, sanoi Williams Saksan Sky Sportsin haastattelussa.

– Youssoufan kaltainen pelaaja kiinnostaa kaikkia maailman huippuseuroja. Varsinkin kun hän on vapaa [siirtymään] ja hänellä on tulevaisuus Saksan maajoukkueessa.

Moukoko otti itse kantaa hänen ympärillään liikkuviin huhuihin toissa viikolla sosiaalisessa mediassa. Saksalaiskärki ei tarkentanut, mihin lehtitietoihin hän viittasi, mutta Bild oli samana päivänä uutisoinut, että Dortmund oli tehnyt Moukokolle viimeisen, 5-6 miljoonan euron vuosipalkalla varustetun, jatkosopimustarjouksensa.

– Älkää uskoko kaikkea, mitä luette lehdistä. En ikinä hyväksy tällaista valhetta minusta, kirjoitti Moukoko Instagramissa.

– On todella surullista, että nykyään voi tuoda maailmaan jotain tällaista, jotta teillä (kannattajilla) on väärä kuva minusta.

– Minun keskittymiseni on kauden jälkimmäiseen puoliskossa, ja kaikessa on kyse seurasta, Borussia Dortmundista. Yksikään pelaaja ei ole suurempi kuin seura.