Sir Alex Ferguson poistui Manchester Unitedin peräsimestä kesällä 2013.

Manchester United oli tuolloin hallitseva valioliigamestari. Sittemmin on ollut vaikeaa – todella vaikeaa. Manchester United ei ole voittanut kertaakaan Valioliigaa ja on jäänyt usein ulos Mestarien liigasta.

Suuret pokaalit ovat kiertäneet Manchester Unitedin kaukaa Fergusonin lähdettyä. Fergusonin aikakauden jälkeen Manchester United on voittanut yhden FA Cupin, yhden Liigacupin ja kertaalleen Eurooppa-liigan. Seura on jäänyt pokaaleitta kevään 2017 jälkeen.

PA haastatteli Eric Cantonaa, joka kertoi mielipiteensä siitä, miksei Manchester United menesty. Seuralegendan mukaan Manchester Unitedista on muodostunut seura, joka ei kykene houkuttelemaan parhaita pelaajia riveihinsä.

– Jos halusit Fergusonin aikakaudella maailman parhaan pelaajan, hän tuli Manchester Unitediin, koska seura menestyi Englannissa ja Euroopassa. Manchester United oli maailman suurin seura ja heillä oli rahaa ostaa kenet tahansa. Nyt asiat ovat muuttuneet, koska parhaat pelaajat haluavat pelata parhaissa joukkueissa voittaakseen asioita.

Cantonan mielestä Manchester Unitedin pitäisi ottaa oppia arkkivihollisestaan Liverpoolista.

– Manchester United ei kykene hankkimaan parhaita, koska he eivät siirry sinne. Seuran on oltava ennemmin järkevä siirtomarkkinoilla, kuten Liverpool. He hankkivat Sadio Manén ja Mohamed Salah’n, eivätkä menneet maailman parhaiden pelaajien perään. He rakensivat loistavan joukkueen, jossa oli upea fiilis. He menestyivät yhdessä ja samalla Salah ja Mané nousivat maailman parhaiden pelaajien joukkoon. Se on huippuesimerkki Manchester Unitedille.