Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino sanoo olevansa tyrmistynyt siitä, että hän on saanut kritiikkiä otettuaan selfien Pelén arkun vieressä.

Kolminkertainen maailmanmestari Pelé menehtyi viime torstaina 82 vuoden iässä pitkän syöpätaistelun jälkeen.

Infantino ikuistettiin Santosin kaupungissa pidetyissä valvojaisissa kuvaan, jossa hän piti puhelinta ottaakseen kuvan itsestään ja joukosta muita surijoita.

FIFA-pomo selitti Instagram-tilillään, että Pelén perheenjäsenet ja entiset joukkuekaverit olivat pyytäneet häntä ottamaan kuvia.

– Laskeuduin juuri Brasilian-matkaltani, jossa minulla oli etuoikeus osallistua kauniiseen Pelén muistotilaisuuteen, joka järjestettiin Vila Belmirossa Santosissa.

– Olen tyrmistynyt saatuani tietää, että jotkut ihmiset ilmeisesti arvostelevat minua siitä, että otin selfien ja kuvia eilisessä seremoniassa.

– Haluaisin selventää, että olin sekä otettu että nöyrä, kun suuren Pelén joukkuekaverit ja perheenjäsenet kysyivät minulta, voisinko ottaa muutaman kuvan heidän kanssaan. Ja tietenkin suostuin heti.

– Mitä selfieen tulee, Pelén joukkuekaverit pyysivät ottamaan selfien meistä kaikista yhdessä, mutta he eivät tienneet, miten se tehdään, joten otin avuksi yhden heidän puhelimista ja otin kuvan meistä kaikista hänen puolestaan.

– Jos Pelén joukkuekaverin auttaminen aiheuttaa kritiikkiä, otan sen mielelläni vastaan ja aion jatkossakin olla avuksi aina kun voin niille, jotka ovat vaikuttaneet jalkapallon legendaaristen sivujen kirjoittamiseen.

– Kunnioitan ja ihailen Peléä ja eilistä seremoniaa niin paljon, etten koskaan tekisi mitään, mikä olisi millään tavalla epäkunnioitettavaa.

– Toivon, että niillä, jotka julkaisivat tai sanoivat asioita tietämättään ja etsimättä tietoa, olisi kunniaa ja rohkeutta myöntää olleensa väärässä ja korjata sanomansa.