Paulo Dybala siirtyi kesällä vapaana agenttina AS Romaan.

Siirto yllätti monet, sillä Dybala odotti pitkälle kesään tarjousta Mestarien liigassa pelaavalta seuralta, mutta sellaista ei lopulta ilmestynyt ja argentiinalaistähti päätti hyväksyä José Mourinhon AS Roman tarjouksen.

Dybala kärsi syyskaudella loukkaantumisista, mutta on ollut kunnossa ollessaan tehokas. 12 Serie A -ottelussa on syntynyt seitsemän maalia. Lisäksi hän teki kaksi täysosumaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, joista ensimmäinen syntyi HJK:n verkkoon Roomassa syyskuussa.

29-vuotias Dybala voitti joulukuussa maailmanmestaruuden Argentiinan kanssa, vaikka jäikin olemattomalle vastuulle turnauksessa.

Dybala on ehtinyt jo vakuuttaa AS Roman seurahistorian suurimman legendan Francesco Tottin. Totti on hyvin onnellinen siitä, että pallotaituri päätti siirtyä AS Romaan.

– Dybala on todellinen huippupelaaja. Hän on kaikkien yläpuolella. Dybala on aina osoittanut arvonsa ja olen todella onnellinen siitä, että hän siirtyi AS Romaan. Dybala ansaitsee kaiken hyvän, mitä hänelle tapahtuu. On oikeudenmukaista Rooman kaltaiselle kaupungille, että meillä pelaa Dybalan kaltainen ja tasoinen pelaaja. Dybala on erilainen muihin verrattuna. Hän osoittaa sen maaleillaan ja loistavilla peliesityksillään. Olemme onnellisia siitä, että hän pelaa AS Romassa ja nautimme siitä.

Totti toivoo AS Roman seurajohdon kuuntelevan Mourinhoa ja toteuttavan luotsin toiveet siirtomarkkinoilla.

– Ykköstavoite on päästä ensi kaudeksi Mestarien liigaan, vaikka se ei ole helppoa, koska kärkijoukkueet ovat niin vahvoja, mutta kausi on pitkä, Totti muistutti Sportmediasetille.

– Mourinholla on oikeus vaatia lisää vahvistuksia. Uskon jokaisen valmentajan haluavan vahvistaa joukkuettaan ja jos Mourinho haluaa vahvistuksia, niin toivottavasti seura kykenee toteuttamaan hänen toiveensa.

AS Roma on Serie A:ssa seitsemäntenä.