Huuhkajien tammikuun leirille valittu maalivahti Lucas Bergström saa uuden valmentajan englantilaisessa Peterborough Unitedissa.

Kolmanneksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaava Peterborough tiedotti keskiviikkona, että se on antanut kenkää managerilleen Grant McCannille ja hänen apuvalmentajalleen Cliff Byrnelle, jotka ottivat vetovastuun joukkuesta vajaa vuosi sitten.

Peterborough on kirjoitushetkellä Englannin Ykkösliigassa kahdeksantena, viiden pisteen päässä nousukarsintoihin oikeuttavista sijoista.

– Grant ja Cliff ovat toimineet erittäin ammattimaisesti koko sen ajan, jonka he ovat olleet tässä seurassa. Joskus jalkapallossa asiat eivät vain toimi. Tammikuun alussa joukkueemme ei ole sarjataulukossa siellä, missä odotimme, ja mielestämme nyt on aika tehdä muutos, jos aiomme antaa itsellemme mahdollisuuden nousuun, kommentoi Peterborough’n puheenjohtaja Darragh MacAnthony seuran tiedotteessa.

– Kun olimme nähneet meidän häviävän kotonamme 0-3 uudenvuodenpäivänä, se teki selväksi, millaisessa tilanteessa olemme olleet: yksi voitto kymmeneen viikkoon, ja se ei riitä. Meillä on korkeat odotukset, ja ne korkeat odotukset jatkuvat.

Peterborough’n puikkoihin hyppää loppukauden ajaksi Darren Ferguson, joka on valmentanut joukkuetta jo neljästi aiemmin. Kenkää saaneet McCann ja Byrne korvasivat viime vuonna juurikin Fergusonin, joka erosi tehtävästään Peterborough’n majaillessa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla putoamisviivan alapuolella.

– Kyse ei ole pitkäaikaisesta nimityksestä, vaan Darrenin kanssa on sovittu, että paras tapa on, että hän tulee tänne ja työskentelee joukkueen kanssa. Hän lähti vasta vuosi sitten, kukaan omistajista ei halunnut hänen lähtevän. Mestaruussarja oli iso haaste meidän kokoisellemme seuralle. Hän teki päätöksen lähteä, Darragh koki sen vääräksi päätökseksi tuolloin, mutta meistä tuntuu, että vuoden tauon jälkeen hän on täynnä intoa, kommentoi Peterborough’n osaomistaja Jason Neale.

Bergström, 20, pelaa Peterborough’ssa tämän kauden lainalla Valioliigan suurseuran Chelsean aketemiasta. Hän on torjunut Peterborough’n maalilla 28 ottelussa, mutta kolme viimeisintä sarjapeliä hän on istunut vaihtopenkillä.

Chelseaan Bergström siirtyi vuonna 2018 Turun Palloseurasta.