Italian miesten maajoukkueen entinen hyökkääjä Gianluca Vialli menehtyi perjantaina 58 vuoden iässä, kertoo BBC.

Vialli edusti menestyksekkäällä pelaajaurallaan Cremonesea, Sampdoriaa, Juventusta ja Chelseaa. Hän voitti muun muassa kaksi Serie A:n mestaruutta, Italian cupin neljästi, sekä Mestarien liigan kaudella 1995-96.

Italian A-maajoukkueessa Vialli pelasi 59 ottelua ja onnistui maalinteossa 16 kertaa. Hän edusti Azzurria kolmessa arvoturnauksessa, mukaan lukien vuoden 1990 MM-pronssia saavuttaneessa joukkueessa.

Pelaajauransa jälkeen Vialli toimi vuosituhannen vaihteessa managerina Chelseassa ja Watfordissa. Viime vuosina hän työskenteli Italian maajoukkueen koordinaattorina, mutta viime kuussa hän kertoi jättävänsä tehtävänsä väliaikaisesti keskittyäkseen toiseen taisteluunsa haimasyöpää vastaan.

Huhtikuussa 2020 Vialli kertoi selättäneensä sairautensa, jota vastaan hän oli taistellut 17 kuukautta, mutta hän sai uuden syöpädiagnoosin toissa vuonna.