Chelsea pelaa surkeaa kautta.

Chelsea on parhaillaan Valioliigassa vasta kymmenentenä. Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on karannut jo kymmenen pisteen päähän. Chelsea on yhtä kaukana neljännestä sijasta kuin putoamisviivasta, vaikka kausi on edennyt jo puoliväliin.

Chelsean seurajohto palkkasi syyskuun alussa Graham Potterin edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Thomas Tuchel sai hetkeä aiemmin potkut Chelseasta, vaikka kausi oli ehtinyt vanheta vain kuukauden. Chelsea maksoi Potterista merkittävän summan Brightonille.

Potter ei ole kuitenkaan kyennyt kääntämään Chelsean kurssia. Chelsea on voittanut vain yhden edellisestä kymmenestä ottelustaan, ja putosi viime viikolla FA Cupista.

Torstaina Fulham voitti Chelsean Valioliigassa 2-1.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Jamie Carragherin mielestä Chelsean tulosten on parannuttava pikavauhtia. Muuten Potter kokee saman kohtalon kuin Tuchel.

– Minä ja valtaosa muistakin haluaisi nähdä Potterin saavan aikaa Chelsean peräsimessä, mutta se vaatisi ainakin suurta parannusta toukokuulle asti. Varsinkin suurissa otteluissa kärkijoukkueita vastaan. Jos niin ei tapahdu, olisin yllättynyt, jos Potter valmentaisi Chelseaa vielä ensi kaudella.

Carragherin mukaan Chelsean edellinen seurajohto ei olisi koskaan edes päätynyt palkkaamaan Potteria joukkueen päävalmentajaksi.

– Kaikella kunnioituksella Potteria kohtaan, joka on loistava valmentaja ja saavutukset Brightonissa puhuvat puolestaan, ei Chelsea olisi koskaan valinnut häntä päävalmentajakseen Roman Abramovitšin aikakaudella.