Napoli on pelannut suorastaan loistavan kauden.

Luciano Spallettin luotsaama Napoli oli syyskaudella selvästi Serie A:n paras joukkue, ja sama meno on jatkunut myös MM-tauon jälkeen – ainakin tuloksellisesti Internazionale-tappiosta huolimatta.

Napoli voitti viime perjantaina Serie A:n kärkiottelussa Juventuksen peräti 5-1 ja johtaa Serie A:ta yhdeksän pisteen erolla AC Milaniin.

Spallettin miehistö kohtasi tiistaina Cremonesen Coppa Italiassa. Serie A:ssa viimeisellä sijalla oleva Cremonese järjesti suorastaan valtavan yllätyksen Etelä-Italiassa voitettuaan Napolin vieraskentällä lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Napoli oli jo etenemässä puolivälieriin, mutta Cremonese tasoitti ottelun viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Jatko-otteluun lähdettiin 2-2 -tasatuloksesta, ja piskuinen Cremonese pelasi jatko-ottelun viimeiset 20 minuuttia vajaamiehisenä, mutta onnistui selviytymään rangaistuspotkukilpailuun ja lopulta puolivälieriin.

Cremonese ei ole voittanut kuluvalla kaudella otteluakaan Serie A:ssa, joten vierasvoitto Coppassa ylivoimaisesta sarjakärjestä on melkoinen saavutus. Cremonese kohtaa puolivälierissä vieraskentällä AS Roman.

Napoli ei ole ainoa suurseura, jonka matka Coppassa on tullut jo päätökseensä, sillä AC Milan hävisi viime viikolla neljännesvälierissä Torinolle.

Niklas Pyyhtiän edustama Bologna kohtaa torstaina Lazion neljännesvälierissä.