José Mourinholla on juhlapäivä.

Historian tunnetuimpiin jalkapallovalmentajiin lukeutuva Mourinho täyttää torstaina 60 vuotta.

Portugalilaisluotsi on yksi maailman menestyneimmistä valmentajista. Mourinho on niittänyt menestystä useissa eri maissa. Englannissa Mourinho on voittanut kolmesti Valioliigan mestaruuden, kertaalleen FA Cupin, neljästi Liigacupin ja kahdesti Community Shieldin. Mourinho on valmentanut Englannissa Chelseaa, Manchester Unitedia ja Tottenhamia.

Italiassa Mourinho on kruunattu kahdesti Serie A:n mestariksi ja kertaalleen Mourinho on voittanut niin Coppa Italian kuin Supercoppankin. Mourinho voitti pokaalit Internazionalen päävalmentajana.

Mourinho voitti Real Madridin kanssa La Ligan mestaruuden keväällä 2012. Lisäksi Mourinho voitti Espanjassa Copa del Reyn ja Supercopan.

Kotimaassaan Portugalissa Mourinho on voittanut Porton peräsimessä kahdesti maan pääsarjamestaruuden ja cupin. Mourinho johdatti Porton myös Portugalin Supercupin mestariksi.

Eurokentillä Mourinhon saavutukset ovat suorastaan vaikuttavat. Mourinho on voittanut kahdesti Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan. Lisäksi Mourinho voitti AS Roman kanssa Konferenssiliigan viime keväänä.

Mourinho on valittu urallaan myös neljästi maailman parhaaksi valmentajaksi.