Ranskan jalkapalloliiton (FFF) eettisen komitean johtaja kehottaa järjestön puheenjohtajaa Noël Le Graëtia eroamaan.

Le Graët, 81, on saanut viime päivinä runsaasti kritiikkiä annettuaan erikoisia kommentteja ranskalaislegenda Zinédine Zidanesta, jota huhuttiin miesten maajoukkueen peräsimeen.

FFF:n johdossa yli vuosikymmenen toiminut Le Graët sanoi, että hän ei olisi edes vastannut Zidanen puheluun.

Muun muassa Ranskan entinen kapteeni Hugo Lloris, Les Bleusin tähtihyökkääjä Kylian Mbappé ja Zidanen entinen seura Real Madrid kritisoivat kommentteja, joita Le Graët myöhemmin pahoitteli ja kuvaili ”kömpelöiksi”.

Tällä viikolla Le Graëtia on lisäksi syytetty sopimattomasta käytöksestä pelaaja-agentti Sonia Souidin toimesta.

Le Graët käyttäytyi Souidin mukaan usein siveettömästi häntä kohtaan kaksikon työskennellessä ajoittain yhdessä vuosina 2013-2017.

Souid kertoi L’Équipen ja BFMTV:n haastatteluissa maanantaina, että hän lähestyi Le Graëtia vuonna 2013 keskustellaakseen hänen kanssaan naisten jalkapallosta. Agentin mukaan hänelle selvisi kuitenkin ajan myötä, ettei Le Graëtia kiinnosta naisten jalkapallo, vaan pelkästään petipuuhat, joihin jalkapallopomo yritti jatkuvasti houkutella Souidia illalliskutsuin ja vihjailuin.

FFF:n eettisen komitean johtaja Patrick Anton toivoo, että Le Graët älyäisi jättää tehtävänsä.

– Le Graet on esittänyt kommentteja, jotka osoittavat, että hän on menettänyt osan selväjärkisyydestään. Hän on väsynyt mies, jonka on päästävä eteenpäin, kommentoi Anton L’Équipelle.

Ranskan jalkapalloliitto keskustelee keskiviikkona maan muiden jalkapallotahojen kanssa Le Graëtin tulevaisuudesta organisaation johdossa. FFF:n toimiston ulkopuolella on nähty mielenosoittajia, jotka ovat vaatineet Le Graëtille potkuja.