Paris Saint-Germainin päävalmentaja Christophe Galtier on ottanut vastuun sekaannuksesta, joka syntyi, kun tähtihyökkääjä Kylian Mbappé toimi joukkueen kapteenina viime maanantaina.

PSG kaatoi maanantaina Ranskan cupissa Pays de Casselin 7-0. Pariisilaisjätin kapteenina normaalisti toimiva Marquinhos ei ollut avauksessa mukana, joten kunnia meni Mbappélle, joka toimi PSG:n kipparina ensimmäistä kertaa urallaan. Ranskalaistähti kiitti vastuusta iskemällä peräti viisi maalia alasarjavastustajan verkkoon.

Kapteenipäätöksestä kysyttäessä Galtier kertoi pelin jälkeen, että Mbappé on ollut PSG:n varakapteeni kauden alusta saakka.

Galtierin kommentit tulivat yllätyksenä PSG:n omalle kasvatille, toppari Presnel Kimpembelle, joka on aiemmin toiminut pariisilaisten kapteenina Marquinhosin ollessa sivussa. Tilannetta sekoitti entisestään se, kun ranskalaismedia uutisoi, että Mbappé olisi noussut nimenomaan ensimmäiseksi varakapteeniksi.

Kimpembe on tällä kaudella kipparoinut PSG:tä kahdesti ja kummallakin kerralla myös Mbappé on ollut kokoonpanossa mukana. Maanantaina Kimpembe ei itse ollut pelaamassa loukkaantumisen takia.

– Viimeisten tuntien aikana olen lukenut monia asioita. Haluan tehdä selväksi sen, ettei seura ole ilmoittanut minulle tästä, mutta kunnioitan seuran päätöksiä, Kimpembe kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Galtier on nyt selventänyt, että Kimpembe ja Mbappé ovat kummatkin PSG:n varakapteeneja.

– Se oli kommunikointivirhe minun osaltani. Kaikki olivat yllättyneitä nähdessään Kylianin kapteenina Ranskan cupissa, sanoi Galtier ESPN:n mukaan.

– Kylian on yksi tämän joukkueen varakapteeneista. Meillä on kapteeni ja neljä varakapteenia, jotka ovat Kimpembe, Marco [Verratti], Kylian ja Sergio [Ramos].

– Meillä on kapteenistoa varten kriteeri, joka on mielestäni tärkeä, mutta järjestyksessä on kyse myös senioriteetistä tässä seurassa. Kun Marquinhos ei ole jostain syystä pelaamassa, hänen tilallaan on toinen kapteeni.

– Maanantain ottelussa ei ollut Kimpembeä tai Marcoa ja Marquinhos oli penkillä, joten päätin, että Kylian on kapteeni. Kävin keskustelun Kimpemben kanssa selittääkseni hänelle, mitä selitän nyt teille.