Ranskan jalkapalloliitto tiedotti hiljattain tehneensä jatkosopimuksen Didier Deschampsin kanssa. Deschamps jatkaa Ranskan A-maajoukkueen päävalmentajana kesään 2026 asti.

Deschampsin edellinen sopimus jalkapalloliiton kanssa päättyi Qatarin MM-lopputurnaukseen. Ranska eteni kisoissa valtavista loukkaantumisongelmista huolimatta finaaliin saakka. Deschamps johdatti Ranskan maailmanmestaruuteen kesällä 2018.

Deschampsin jatkosopimuksen myötä Zinédine Zidane jäi ilman Ranskan A-maajoukkueluotsin pestiä. Ranskalaismedian mukaan Zidane oli hylännyt muutaman suuren tarjouksen odottaessaan maajoukkuevalmentajan paikan vapautumista Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen. Lopulta jalkapalloliitto päätyi kuitenkin solmimaan jatkosopimuksen Deschampsin kanssa.

Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët otti varsin suorasanaisesti kantaa Zidane-huhuihin RMC:n haastattelussa. Le Graëtilta tiedusteltiin, mitä hän olisi tehnyt, jos Zidane olisi soittanut ja tarjonnut itseään A-maajoukkueen peräsimeen.

– En olisi edes vastannut siihen puheluun. Mitä olisin sanonut hänelle? Hei, etsi itsellesi toinen seura? En koskaan neuvotellut hänen kanssaan, emmekä koskaan ajatelleet tekevämme niin. Zidane voi mennä minne tahansa. Teidän pitäisi tehdä ohjelma sitä varten, että löydätte hänelle seuran. Minulle on aivan samantekevää, meneekö Zidane Brasilian A-maajoukkueen peräsimeen, Le Graët viittasi huhuihin.

Ranskan A-maajoukkueen ja PSG:n supertähti Kylian Mbappé ei liiemmin pitänyt Le Graëtin sanoista.

– Zidane on yhtä kuin Ranska, joten emme voi osoittaa epäkunnioitusta häntä kohtaan, Mbappé twiittasi.

Kylian Mbappé

@KMbappe
Zidane c’est la France, on manque pas de respect à la légende comme ça… 🤦🏽‍♂️