João Félix debytoi torstaina Chelsean riveissä Fulham-ottelussa.

Chelsea tiedotti keskiviikkona lainanneensa Félixin loppukaudeksi Atléticosta. Lainasopimuksessa ei ole mukana osto-optiota, ja Chelsea maksoi kevätkauden lainasta Atléticolle 11 miljoonaa euroa. Lisäksi Chelsea maksaa kokonaisuudessaan Félixin loppukauden palkan.

Chelsea kärsii parhaillaan hyvin merkittävistä loukkaantumisongelmista, ja päävalmentaja Graham Potter oli käytännössä pakotettu laittamaan Félix välittömästi avauskokoonpanoonsa. 23-vuotias hyökkääjä pelasi pirteän avausjakson ja haki usein omia ratkaisuja, mutta viimeistely ontui tuttuun tapaan.

Félixin debyytti sai dramaattisen lopun 58. minuutilla.

Félix otti huonon kosketuksen palloon ja joutui kaksinkamppailutilanteeseen Fulhamin Kenny Teten kanssa. Félix tuli tilanteeseen aivan liian kovaa ja osui nappulakengällään Teteä korkealle sääreen. Tuloksena suora punainen kortti ja kolmen ottelun pelikielto.

Chelsealle Félixin kolmen ottelun pelikielto on surkea uutinen niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin, koska se maksaa koko kevätkauden ajan käytännössä noin 500 000 euroa viikossa Félixin lainasta, kun mukaan lasketaan itse lainakorvaus ja Félixin palkka.