Veikkausliigassa yli 150 ottelua pelannut maalivahti Oskari Forsman on tehnyt sopimuksen Viron Meistriliigan Tallinna Kalevin kanssa.

Sopimus solmittiin jo reilusti viime vuoden puolella, mutta Tallinna Kalev julkisti sen vasta maanantaina.

Pelaamisen lisäksi Forsman, 34, toimii uudessa seurassaan myös myös maalivahtivalmentajana niin ykkösmiehistössä kuin alle 21-vuotiaiden joukkueessa.

Tallinna Kalevin puheenjohtajana toimii Viron maajoukkueen entinen tähtitoppari Ragnar Klavan, joka edusti pelaajaurallaan muun muassa Liverpoolia ja Augsburgia.

Forsmanin sopimuksen julkistamisen yhteydessä Klavan, 37, toivotti Instagramissa suomalaistorjujan tervetulleeksi seuraan sanoilla: ”Forza Oskari!”.

– Klavan on jonkin verran mukana myös puolustuspään pelaajiemme valmennuksessa. Hän pelasi viimeksi Paidessa, joka meni Konferenssiliigassa aina neljännelle kierroksella asti, ennen kuin putosi Anderlechtille. Viron Meistriliigan neljä kärkiseuraa ovat mielestäni ihan veikkausliigatasoa, kommentoi Forsman Satakunnan Kansalle.

Tavoitteekseen Forsman ilmoitti, että hän haluaa olla ”Meistriliigan paras maalivahti”.

Tallinna Kalev on Forsmanin ensimmäinen seura ulkomailla. Suomen kentillä hän on edustanut lukuisia seuroja, viimeksi Vaasan Palloseuraa.