Huuhkajien toppari Leo Väisänen siirtyy ruotsalaisesta Elfsborgista yhdysvaltalaiseen Austin FC:hen.

Väisäsen, 25, uusi seura kertoi keskiviikkona, että suomalaispuolustaja on solminut Austinin kanssa neljän vuoden sopimuksen, joka sisältää option yhdestä lisäkaudesta.

– Austin FC on juuri sitä, mitä etsin urani seuraavassa vaiheessa. Se on seura, jolla on suuret tavoitteet, hienossa kaupungissa ja fantastinen fanien tuki. Haluan kiittää Claudiota (Reyna, urheilutoimenjohtaja) ja Joshia (Wolff, päävalmentaja) tästä mahdollisuudesta, enkä malta odottaa, että pääsen pelaamaan Q2 Stadiumilla ensimmäistä kertaa, iloitsi Väisänen Austinin tiedotteessa.

Uutisoimme aiemmin FotbollDirektin tietojen pohjalta, että Elfsborg kuittaa Väisäsen siirrosta vajaat 1,5 miljoonaa euroa.

Ruotsalaisseura kiitti mittavalla tiedotteella Väisästä, joka valittiin kauden 2021 päätteeksi joukkueen parhaaksi pelaajaksi.

– Leon aikaa kanssamme voi kuvailla vain menestyksekkääksi. Elfsborgin paidassa ollessaan hänestä on kehittynyt yksi Allsvenskanin parhaista keskuspuolustajista, ja hän on ollut mukana sekä Allsvenskanin mitaleilla että europeleissä kolmen upean vuoden aikana. Häntä on arvostettu valtavasti kentällä ja hän on ollut seurallemme hyvä lähettiläs myös kentän ulkopuolella, kommentoi Elfsborgin seurajohtaja Stefan Andreasson.

– Leosta on tietenkin oltu kiinnostuneita hänen täällä ollessaan, mutta uskon, että olemme molemmat tyytyväisiä siihen, ettei siirto tapahtunut aiemmin, vaan että Leo jäi tänne ja jatkoi sopimustaan paremman vaihtoehdon löytämiseksi. Kiitämme Leoa tästä ajasta ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää uudessa haasteessa sekä Austinissa että myös EM-kisapaikan tavoittelussa Suomen maajoukkueen kanssa.

Väisänen edusti Elfsborgia kolmen vuoden ajan ja pelasi seurassa kaikkiaan 93 ottelua. Aiemmin urallaan hän on edustanut myös hollantilaista Den Boschia, Rovaniemen Palloseuraa, PK-35 Vantaata (laina), Helsingin Jalkapalloklubia ja Käpylän Palloa.

Austin FC:tä edustaa myös Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja Alexander Ring, 31, joka toimii joukkueen kapteenina.

Austin FC

@AustinFC
Leo Väisänen is VERDE!🌳