Yhdysvaltain miesten maajoukkuetta MM-kisoissa luotsannut Gregg Berhalter on myöntänyt, että hän potkaisi vaimoaan Rosalindiä, kun he olivat teini-ikäisiä.

Tiistaina antamassaan lausunnossa Berhalter, 49, kertoi, että joku oli ottanut Yhdysvaltain jalkapalloliittoon yhteyttä Qatarin MM-kisojen aikana ja uhannut tuhota Berhalterin uran tiedoillaan vuosikymmenten takaisesta riidasta.

Berhalterin ja hänen vaimonsa allekirjoittamassa lausunnossa kerrottiin yksityiskohtia tapauksesta, joka tapahtui vuonna 1991.

– Ei ole mitään tekosyitä tekemisilleni sinä yönä.

– Olimme seurustelleet neljä kuukautta, kun välillämme sattui välikohtaus, joka muokkasi suhteemme tulevaisuutta.

– Eräänä iltana, kun olimme juomassa paikallisessa baarissa, Rosalind ja minä riitelimme kiivaasti, ja riita jatkui ulkona. Se muuttui fyysiseksi ja potkaisin häntä jalkaan.

Tapauksesta ei ikinä ilmoitettu viranomaisille. Berhalterin mukaan Rosalind ei halunnut olla missään tekemisissä hänen kanssaan heti tapahtuneen jälkeen, mutta he tapasivat seitsemän kuukautta myöhemmin rakentaakseen suhteensa uudelleen.

He ovat olleet siitä lähtien yhdessä ja juhlivat 25. hääpäiväänsä uudenvuodenviikonloppuna.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Yhdysvaltain jalkapalloliitto on tiedottanut, että se on palkannut asianajotoimiston tutkimaan tapausta. Liiton mukaan tutkinnan aikana on ilmennyt, että liiton ulkopuoliset henkilöt ovat mahdollisesti käyttäytyneet epäasiallisesti useita liiton työntekijöitä kohtaan. Tutkinta on laajennettu koskemaan kaikkia epäilyjä.

– Arvostamme sitä, että Gregg ja Rosalind ovat puhuneet avoimesti tästä tapauksesta. Avoimuuteen sitoutuvien periaatteidemme mukaisesti jaamme tutkinnan tulokset julkisesti, kun se on saatu päätökseen.

– Yhdysvaltain jalkapalloliitto tuomitsee kaikenlaisen väkivallan ja suhtautuu tällaisiin väitteisiin erittäin vakavasti.

Berhalter, jonka sopimus maajoukkueen kanssa päättyi ESPN:n mukaan viime kuussa, on sanonut tekevänsä täyttä yhteistyötä jalkapalloliiton tutkinnan kanssa.

Yhdysvaltain jalkapalloliitto tiedottaa ”tulevina päivinä”, kuka ottaa joukkueesta vetovastuun tammikuun otteluissa Serbiaa ja Kolumbiaa vastaan.

Itsekin jenkkien A-maajoukkueessa pelannut Berhalter valmensi Yhdysvaltoja noin neljän vuoden ajan.