José Mourinho on valmentanut AS Romaa reilun puolentoista vuoden ajan.

Viime kaudella AS Roma päätyi Serie A:ssa kuudenneksi ja voitti Konferenssiliigan mestaruuden.

Kuluvalla kaudella AS Roma on sarjassa parhaillaan kolmantena ja eteni jatkoon Eurooppa-liigan lohkostaan. AS Roma kohtaa Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella RB Salzburgin.

Mourinhon miehistön peliesitykset ovat olleet tälläkin kaudella hyvin vuoristoratamaisia. Mourinho on saanut huomattavasti kritiikkiä AS Roman aneemisista peliesityksistä.

Yksi Mourinholle kritiikkiä läpi kauden antaneista henkilöistä on jalkapalloilevalle maailmalle tuttu Antonio Cassano. Pelaajaurallaan muun muassa AS Romaa, AC Milania, Real Madridia ja Italian A-maajoukkuetta edustaneen Cassanon mukaan Mourinho ei ole huippuluokan valmentaja.

– Mourinho ei ole koskaan ollut huippuvalmentaja. Mourinho on sen sijaan aina ollut hyvä kommunikoimaan. Yksi hänen suurimmista vahvuuksistaan on se, että hän on fiksu mediapelin kanssa. Mourinho osaa käsitellä vahvoja persoonia, mutta ei heikompia, koska on helppo olla suurten pelaajien ystävä, Cassano totesi Christian Vierin BoboTV -ohjelmassa.

Cassano ei liiemmin arvosta Mourinhon AS Roma -pestin saavutuksia.

– AS Romassa hän on edennyt epäonnistumisesta epäonnistumiseen. Mourinho käytti rahaa saadakseen Nemanja Maticin ja Rui Patricion kaltaiset pelaajat joukkueeseensa. Minä en olisi hankkinut heitä.

AS Roma putosi viime viikolla Coppa Italiasta hävittyään kotikentällään Cremoneselle. Cremonese on Serie A:n sarjajumbo, eikä ole voittanut kuluvalla sarjakaudella otteluakaan. Cassano latasi suorat sanat AS Roman peliesityksestä.

– Cremonese-ottelun peliesitys oli oksettava. Mourinho ei osaa valmentaa. Sinun on voitettava jopa B-kokoonpanollasi Cremonesen kaltainen joukkue.