Toni Tapalović työskenteli Bayern Münchenin edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana kesästä 2011 lähtien.

Bayern tiedotti hiljattain antaneensa Tapalovićille potkut. Seuran ratkaisu tuli suurena yllätyksenä. Tapalović oli arvostettu jäsen edustusjoukkueen sisällä.

Bayernin pitkäaikainen ykkösvahti Manuel Neuer ei osannut suinkaan odottaa, että seura antaisi potkut Tapalovićille. Saksalaismedian mukaan Tapalović oli yksi Neuerin läheisimmistä ystävistä joukkueen sisällä.

Neuer käväisi Süddeutsche Zeitungin haastattelussa ja latasi suorat sanat Bayernin seurajohdolle. Neuer on parhaillaan loukkaantuneena, ja palaa joukkueen vahvuuteen vasta kesällä.

– Jokainen maalivahtiryhmämme jäsen oli kuin tuhottu. Itkimme. Tämä oli minulle uusi isku, ja olin jo valmiiksi maassa. Tuntui kuin minulta oltaisiin revitty sydän irti. Se oli hulluin asia, jonka olen kokenut urallani. Toni ei tehnyt vain minulle töitä 11 ja puolen vuoden ajan, vaan kaikille muillekin.

Saksalaismedian mukaan jotkut Bayernissa epäilivät Tapalovićin vuotaneen joukkueen sisäisiä asioita medialle. Neuerin mukaan kyseinen väite on valheellinen.

– Hän ei koskaan tehnyt niin. Ei kenenkään valmentajan alaisuudessa. Kyse on inhimillisestä aspektista ja arvostetun työntekijän kohtelusta. Bayernissa haluamme olla erilaisia. Haluamme olla yksi suuri perhe. Ja sitten tapahtuu jotain tällaista, jota emme olleet aiemmin kokeneet.