Vapaana agenttina edelleen oleva Isco matkusti maanantaina Berliiniin.

Isco neuvotteli Union Berlinin kanssa sopimuksesta. Neuvottelut etenivät niin pitkälle, että pelaaja ehti jo läpäistä lääkärintarkastuksensa, mutta lopulta viime metreillä osapuolet eivät päässeetkään yhteisymmärrykseen sopimuksesta.

Saksalaislehti Bild paljasti torstaina, miksi siirto lopulta kariutui.

Lehden mukaan Iscon agentti Jorge Mendes sai Union Berliniltä ilmoituksen, ettei Iscoa nimettäisi joukkueen Eurooppa-liigaan osallistuvaan miehistöön ennen kuin seura näkisi, millaisessa fyysisessä kunnossa pelaaja on. Isco sai tietää Union Berlinin ratkaisusta kesken lääkärintarkastuksensa.

Sen jälkeen Isco alkoi edustajineen pyytää suurempaa palkkaa kuin osapuolet olivat aluksi sopineet.

Osapuolet olivat aluksi sopineet puolentoista vuoden mittaisesta sopimuksesta ja yli miljoonan euron bruttovuosipalkasta. Lisäksi Union Berlin oli suostunut maksamaan Iscolle noin 1,5 miljoonan euron allekirjoitusbonuksen. Union Berlin oli myös valmis sisällyttämään ulosostopykälän Iscon sopimukseen ensi kesälle.

Union Berlin ei kuitenkaan suostunut Iscon edustajien uuteen vaatimukseen. Edustajat nimittäin vaativat myös puolentoista miljoonan euron bonusta ensi kaudesta. Seura ei näyttänyt sille vihreää valoa ja lopulta neuvottelut kaatuivat.