Serie B -seura SPAL tiedotti tiistaina antaneensa potkut päävalmentajalleen Daniele De Rossille.

De Rossi ehti valmentaa SPAL:ia lokakuusta lähtien, mutta menestys oli kehnoa. 16 sarjaottelusta tuloksena oli vain kolme voittoa, kuusi tasapeliä ja jopa seitsemän tappiota. SPAL on parhaillaan Serie B:n sarjataulukossa 18. sijalla.

Lähes koko pelaajauransa kasvattajaseuraansa AS Romaa edustaneelle italialaislegendalle pesti SPAL:n peräsimessä oli ensimmäinen päävalmentajana.

SPAL hävisi viime viikonloppuna Joel Pohjanpalon, Jesse Jorosen ja Niki Mäenpään edustamalle Venezialle 1-2. Pohjanpalo syötti ottelussa Venezian molemmat maalit, ja oli siten aiheuttamassa De Rossille potkuja. Pohjanpalo valittiin viime viikonlopun Serie B -kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

Puolitoista viikkoa takaperin Pohjanpalo iski voittomaalin Beneventon verkkoon. Ottelun jälkeen Benevento ilmoitti antaneensa potkut päävalmentajalleen Fabio Cannavarolle.

De Rossin potkut saattavat johtaa myös Radja Nainggolanin poistumiseen SPAL:sta. Nainggolan siirtyi muutama viikko sitten vapaana agenttina SPAL:n riveihin. De Rossi onnistui vakuuttamaan vanhan pelikaverinsa ja Nainggolan suostui SPAL:n kevätkauden mittaiseen tarjoukseen.

Sky Sport Italian mukaan on hyvin mahdollista, että Nainggolan jättää SPAL:n taakseen pelattuaan seurassa vain kaksi ottelua.

SPAL palkkasi Massimo Oddon uudeksi päävalmentajakseen. Oddo voitti pelaajaurallaan De Rossin kanssa maailmanmestaruuden kesällä 2006.

Daniele De Rossi sollevato dall’incarico di allenatore della prima squadra. Buona fortuna mister.
Il comunicato: bit.ly/SPAL_1034
#ForzaSPAL #ALLASPAL