Eurooppa-liigan ensimmäinen pudotuspelikierros potkaistiin käyntiin torstaina.

Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti Lukas Hradecky kohtasi kotikentällään AS Monacon.

Huuhkajista tuttu maalivahti teki suuren virheen jo yhdeksännellä minuutilla. Hradecky ei ehtinyt syöttää palloa pois AS Monacon korkean prässin alla. Vieraiden hyökkääjä antoi Hradeckylle selästä vauhtia ja maalivahti siirsi sen myötä pallon vahingossa omaan maaliin. 0-1.

Hradecky kuitenkin paikkasi virheensä avausjakson lopussa upealla torjunnalla. Hradecky nappasi puolustajasta kohti yläkulmaa kimmonneen laukauksen, vaikka tilanne näytti jo pitkälti varmalta maalilta. Leverkusen nousi 2-1 -johtoon, mutta Krépin Diatta tasoitti ottelun vartti ennen loppua. Leverkusen sai lisäajalla saavillisen jääkylmää vettä niskaansa, kun Axel Disasi iski AS Monacolle voittomaalin 92. minuutilla.

Aiemmin torstai-iltana Barcelona ja Manchester United päätyivät Camp Noulla 2-2 -tasapeliin. José Mourinhon AS Roma sen sijaan hävisi vieraskentällä RB Salzburgille 0-1.

Eurooppa-liigan potentiaalisiin voittajakandidaatteihin lukeutuva Juventus kohtasi kotikentällään Nantesin. Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin.

Tanskalainen Midtjylland päätyi Sportingin kanssa 1-1 -tasapeliin. Emam Ashour viimeisteli ottelun avausmaalin vartti ennen loppua. Sportingin Sebastián Coates tasoitti ottelun lisäajalla.

Otteluparien toiset osat pelataan ensi viikon torstaina.