Valioliigaseurat käyttivät viime yönä sulkeutuneessa tammikuun siirtoikkunassa Deloitte’s Sports Business Groupin mukaan kaikkiaan 815 miljoonaa puntaa – siis liki 925 miljoonaa euroa.

Kokonaissummasta jopa 37 prosenttia kului Chelsean kauppoihin. Seura käytti siirtoihinsa yhtä paljon rahaa kuin Bundesliigan, La Ligan, Serie A: n ja Ligue 1: n seurat yhteensä.

Chelsean oli muun muassa yli 120 miljoonaa euroa maksaneen Enzo Fernandezin hankinnan vastapainoksi hankkiuduttava pelaajista myös eroon. Se onnistuikin kauppaan kapteenistoonsa kuuluneen keskikenttäpelaaja Jorginhon sarjakärki Arsenalille. Lainahuhuissa olleet Conor Gallagher ja Hakim Ziyech eivät kuitenkaan Bluesia edes tilapäisesti jättäneet.

Ziyechin laina Paris Saint-Germainiin oli jo jota kuinkin kirkossa kuulutettu, kun selvisi, ettei Chelsea ollut toimittanut marokkolaislaiturin siirtoon tarvittavia dokumentteja ajoissa. Tämän hetken tiedoilla 29-vuotias voi sittenkin purkaa matkalaukkunsa.