Napoli johtaa Serie A:ta peräti 15 pisteen erolla toisena olevaan Internazionaleen.

Napoli on siten lähellä ensimmäistä Serie A -mestaruuttaan sitten kevään 1990. Napoli on pelannut kuluvalla kaudella 23 sarjaottelua, joista tuloksena on 20 voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Tiistaina Napoli aloittaa urakkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä, kun se kohtaa neljännesvälierien avausosassa Eintracht Frankfurtin. Ottelu pelataan Saksassa.

Giovanni Simeone siirtyi elokuussa Hellas Veronasta Napoliin. Simeone on jäänyt kuluvalla kaudella hyvin pienelle vastuulle Luciano Spallettin alaisuudessa, mutta on siitä huolimatta ollut todella tehokas.

Simeone on peliminuutteihin nähden selvästi koko Serie A:n tehokkain pelaaja. Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, on Simeone pelannut tällä kaudella 539 minuuttia, joissa on syntynyt kahdeksan maalia, eli Simeone on tehnyt maalin vain 68 minuutin välein. Mukaan mahtuu useita loppuhetkien voittomaaleja.

UEFA haastatteli Simeonea ennen tiistain Eintracht-ottelua. Atlético-luotsi Diego Simeonen poika nousi syksyllä julkisuuteen, kun hän teki ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussaan maalin Liverpoolin verkkoon. Simeone suuteli maalin jälkeen kättään, jossa on tatuointi Mestarien liigan logosta. Simeone otti tatuoinnin vain 14-vuotiaana.

– Halusin päästä todella kovasti pelaamaan Mestarien liigassa, joten päätin tatuoida sen käteeni niin kuin eräänlaisena lupauksena. Se oli nopea päätös. Sanoin haluavani tämän tatuoinnin, jotta voin suudella sitä, kun teen ensimmäisen maalini Mestarien liigassa. Sanoin sen äidilleni, joka antoi minulle siihen luvan. Isäni ei sen sijaan halunnut, että otan sen. Hän sanoi minua hulluksi. Diego ei uskonut juurikaan tatuointeihin.

– Harjoitellessani katsoin tatuointiani ja ajattelin, että minun on annettava kaikkeni, koska tavoitteeni on päästä Mestarien liigaan. Se motivoi minua entistä enemmän. Kyse oli pitkälti motivaatiosta ja siitä, että minulla on joku tietty tavoite. Minulla oli unelma, enkä edes tiennyt, voisinko joku päivä saavuttaa sen. Tiesin aina, että minun piti tehdä kovasti töitä saavuttaakseni sen.

La UEFA

@UEFAcom_it
"Quando mi allenavo, guardavo il mio tatuaggio e mi dicevo: 'Allenati... dai il massimo... il tuo obiettivo è arrivare lì', e mi motivavo ancora di più".
Simeone e QUEL tatuaggio 🌟

Leggi l'intervista completa all'attaccante del Napoli qui 📲 it.uefa.com/uefachampionsl…

#UCL