Erling Haaland siirtyi viime kesänä Borussia Dortmundista Manchester Cityyn.

Haaland pelaa maalien muodossa loistavaa kautta. Kaikki kilpailut mukaan luettuna 29 ottelussa on syntynyt yhteensä 31 maalia ja Haaland johtaa ylivoimaisesti Valioliigan maalipörssiä.

Manchester City on dominoinut viime vuodet Valioliigaa.

Viimeisen viiden vuoden aikana se on voittanut neljästi Valioliigan mestaruuden. Kuluva kausi on ollut kuitenkin ailahtelevampi kuin edelliset. Manchester City on menettänyt tällä sarjakaudella seitsemässä ottelussa pisteitä, vaikka sarjakierroksia on pelattu vasta 22 kappaletta. Viime vuosina joukkue on keskimäärin menettänyt kokonaisen sarjakauden aikana pisteitä noin 6-12 kertaa.

Viime aikoina englantilaismediassa on puhuttu siitä, että Manchester City on Haalandin kanssa huonompi joukkue. Muun muassa Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Jamie Carragher sanoi, ettei Manchester City osaa käyttää Haalandin vahvuuksia oikein ja se tekee joukkueesta aiempaa huonomman, mutta pelaajalegendan mielestä se ei ole suinkaan Haalandin, vaan joukkueen pelifilosofian vika.

Legendaarinen jalkapallovalmentaja Arsène Wenger otti tapaukseen kantaa beIN Sportsin haastattelussa.

– Se, että sanoo Manchester Cityn olevan huonompi joukkue Haalandin kanssa on varsin voimakkaan sanan käyttämistä. Sanotaan niin, että Haaland tekee Manchester Citystä erilaisen joukkueen. Millä tavalla? Nyt Haalandin kanssa Manchester City ei saa palloa takaisin itselleen niin nopeasti. Ja pallon saadessaan he pelaavat nopeasti löytääkseen Haalandin.

– Aiemmin Manchester City oli kärsivällisempi pallon kanssa. Pelaajat vaihtoivat pelipaikkojaan. Syötöt olivat lyhyempiä ja teknisesti erilaisia. Nyt Manchester City keskittyy palvelemaan Haalandia laidalta lähtevillä keskityksillä tai syötöillä tyhjään tilaan.