Arsenal ja Manchester City iskevät yhteen keskiviikkoiltana Lontoossa Valioliigan kärkikamppailussa.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola käväisi tiistaina Arsenal-ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa. Ennen kysymyksiin vastaamista Guardiola pahoitteli kommenttejaan Steven Gerrardista edellisessä lehdistötilaisuudessaan.

Valioliiga syyttää Manchester Cityä yli sadasta taloudellisesta sääntörikkomuksesta.

Guardiola puolusti seuraansa lehdistötilaisuudessa ja mainitsi Gerrardin kuuluisan liukastumisen keväällä 2014, kun Liverpool taisteli Chelsean kanssa Valioliigan mestaruudesta. Chelsea voitti keskinäisen ottelun Gerrardin liukastumisen seurauksena ja voitti sittemmin Valioliigan mestaruuden.

Guardiola kertoi pyytäneensä kommenttejaan anteeksi Gerrardilta.

– Pyydän anteeksi Gerrardilta minun tarpeettomia ja typeriä kommenttejani hänestä. Hän tietää, kuinka ihailen häntä ja hänen uraansa, mitä hän on tehnyt tämän maan hyväksi. Häpeän itseäni. Hän ei ansaitse sitä. Uskon, etten puolustanut ja edustanut seuraani hyvin nostamalla hänen nimensä esiin näin tyhmällä kommentilla.

– Olen pyytänyt häneltä anteeksi myös henkilökohtaisesti, mutta haluan sanoa sen myös julkisesti. Olen todella pahoillani ja pyydän anteeksi niin häneltä kuin hänen perheeltään. Se oli typerää.